SportNews.hr

prava sportska priča

Dubrava je pobijedila Sesvete na neutralnom terenu u Kustošiji. Veliki naboj na rubu incidenta. Geljić svom snagom udario u vrata svlačionice vičući: "Da igramo 300 godina ne bismo izgubili". Vujanić kriv za poraz. Dubrava dobila iz inata

DUBRAVA TK - SESVETE 2:1 (1:0)

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Majstorović (Split) 7. Pomoćni suci: Vidović i Ćatipović (Split). Četvrti sudac: Mlinarić (Sisak). Delegat: Raković (Zagreb). Kontrolor suđenja: Svilar (Valpovo).

Strijelci: 1:0 - Juranović (20), 1:1 - Topić (56), 2:1 - Juranović (87) 11 m.

DUBRAVA TK: Mustapić 7, Korca 6,5, Marić 6,5, Boršić 6,5, Perković 6, Mlinarić 6 (od 46. Srbljinović 6,5), Šugić 7, Alghoul 7,5 (od 78. Jurić -), Rodriguez 6 (od 63. Cerovec 6), Mudražija 7 (od 78. Fruk -), Juranović 8 (od 90+4 Musa -). Trener Šušnić 7.

SESVETE: Čabraja 6,5, Sabljo 6, Hlevnjak 6,5, Brigić 6, Kastrati 6, Zenko 6 (od 84. Hoić -), Vujanić 5,5, Topić 7 (od 61. Kožić 6,5), Malekinušić 6, Raul 5,5 (od 61. Majić 5,5), Geljić 6. Trener Dino Babić 6.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Juranović (Dubrava TK).
Isključen Vujanić (57) zbog drugog žutog kartona.

Kako je to u stvari nelogično: vrlo dopadljiva predstva, puna naboja, gotovo na rubu incidenta, ali svakako za uživanje, nije odigrana u istočnim kvartovima Grada, u Dubravi ili Sesvetama, kamo obje momčadi pripadaju. Ne, nego u 20-ak km udaljenoj Kustošiji na zapadu Grada kamo je u petak popodne, po najvećoj gužvi, navijačima s Istoka vrlo teško doći. Dubrava (još) nema odgovarajući stadion pa je prvenstvo odlučila igrati u Kustošiji. Sesvete nisu voljne davati joj na upotrebu "svoj". Silom prilika ovo je bio događaj za uživanje ljubiteljima nogometa iz Kustošije, Rudeša i Vrapča.
Da je bilo kao u prošloj sezoni ovaj lokalni derbi igrao bi se u Sesvetama, a ne na neutralnom terenu. To kao da je dalo još više žara Dubravi. Ona je odigrala izvanredno motivirano i u ukupnosti bolje od susjeda iz Sesveta. Trener Dino Babić i njegovi igrači previše su "tražili" od suca Majstorovića. On nije kriv za njihov poraz. Istina Sesvete su igrale bez ozlijeđenih kapetana Mikulića i vratara Krkalića, ali glavni krivac za njihov poraz je vezni igrač Lazar Vujanić koji je u razmaku od samo tri minute, od 55. do 58. napravio dva nepotrebna prekršaja i zaslužio isključenje. Sesvete su više od pola sata igrale s deset igrača. Vujanić nije tako dobar igrač kako ga hvali jedan medij. Njegovi postupci u opisanim situacijama mogli bi Sesvete skupo stajati i u nastavku prvenstva.

U ovotjednom intervju za Sportnet, iskusni Mihovil Geljić, srednji napadač, poručio je kako Sesvete imaju kvalitetu igranja u najvišem rangu. Na kraju utakmice trener Dino Babić ga je odmicao od suca. Kad je ulazio u svlačionicu svom snagom je rukom udario u vrata i vinuo: "Da igramo 300 godina ne bi nas pobijedili". Većina Sesvećana je poslije susreta bila jako nabrušena. No, u krivom smjeru. Poraz je doduše bolan jer sada za vodećim Dragovoljcem zaostaju šest bodova.

Ako Geljić kaže kako imaju kvalitetu igranja u najvišem rangu, onda ne bi smjeli na domaćem terenu gubiti od Opatije i Cibalie. Nešto Sesvetama, ipak, nedostaje. Možda srednnji vezni koji bi davao zadnji pas Malekinušiću. On je izvanredan potencijal, izvanredno brz i sjajan dribler, ali kao da nema prave lopte, možda ima i nedostatak izdržljivosti. Sada se nešto pokušava s Topićem kojemu treba vremena kako bi se ponovno dokazao.

Zadnji vezni Luka Kožić, vjerojatno najbolji igrač, bio je dugo ozlijeđen, sada se vraća, no osjeća se stanka.
Sesvetama sada predstoje utakmice s Orijentom na domaćem terenu i Hrvatskim dragovoljcem u gostima. To je biti ili ne biti. Bez pobjeda neće biti ništa od prvog mjesta.
Dubrava se borila vrhunski, nije to bila neka ljepota, ali se osjećao njezin inat. Alghoul i Šugić nadvisili su Sesvete na sredini terena. Juranović je u pojedinim razdobljima bio uzdržan, no kad bio dao pun gas, Sesvećani ga nisu mogli zadržati.