SportNews.hr

prava sportska priča

Međimursko čudo neočekivano prijeti Dragovoljcu. U Čakovcu Opatija nije samo izgubila nego je potpuno poražena. Trener Vincetić igra neku svoju igru

Foto: FB NK MeđimurjeFoto: FB NK Međimurje
MEĐIMURJE - OPATIJA 3:0 (2:0)

ČAKOVEC - Stadion SRC Mladost. Bez gledatelja: Glavni sudac: Pečarić (Zagreb) 8. Pomoćni suci: Vuković i Varivoda (Zagreb). Četvrti sudac: Čulina (Zagreb).

Strijelci: 1:0 - Igrec (7), 2:0 - Havelka (17), 3:0 - Čovo (46).

MEĐIMURJE: Jesenković 7, Brcković 7,5, Čovo 7,5, Glavina 7 (od 46. Lovrić 7), Hranilović 7,5, Đurak 8 (od 62. Gogić 7), Mamić 7,5 (od 46. Kuzminski 7) , Havelka 7 (od 72. Svetić -) , Hairlahović 7,5 (od 46. Radošević 7), Mijić 7, Igrec 7,5. Trener Vincetić 7,5.

OPATIJA: Iveša 5,5, Maloku 5,5 (od 75. Pintarić - ), Jukičić 5,5, Zgrablić 5,5, Bertoša 5,5, Glavaš 6, Mohorovičić 5,5, Weitzer 5,5 (od 52. Malinić 6), Matulja 5,5 (od 56. Pejanović 6), B. Bogolin 5,5 (od 60. Fumić 5,5), Januzović 5,5 (od 46. Bjelanović 6). Trener Z. Bogolin 5,5.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Đurak (Međimurje).
Isključen Mohorovičić (50) zbog drugog žutog kartona.

Pokraj svih rezultatskih čuda i neobičnih raspleta koji se događaju u posljednje vrijeme, jedno od čuda je i međimursko! Do jučer, na krnjoj drugoligaškoj ljestvici, dijeljili su od 2. do 5. mjesta s negativnom, "minus jedan" gol razlikom, danas su već "pozitivni", samostalno drugi, samo tri boda iza vodećeg Dragovoljca i što je najvažnije pobijedili su Opatiju koja je dosad bila nesavladiva na gostovanjima i najveće iznenađenje prvenstva.
 
Međimurje, pod trenerom Vincetićem, igra neku svoju igru koja im je, unatoč dva teška poraza u Osijeku i Dugopolju, donijela posebnost i samostalnost i čak 22 boda: čini se kako su prebrzi su za većinu ostalih momčadi. Međimurje nema ni Weitzera ni Bjelanovića, ali ima druge možda manje poznate, ali jako dobre.
"Mi imamo toliku širinu igrača da u svakom trenutku možemo promijeniti svakoga", ističe trener Vincetić, pitan zbog čega je već na poluvremenu minjeo neke igrače za koje se činilo da su među najboljima.
 
Nije isključeno da će na proljeće Međimurje biti glavni konkurent Dragovoljcu za plasman u Prvu HNL, vjerojatno i zbog toga što ono neće imati nikakvih ifrastrukturnih i licencnih problema.
Opatija je više od polovice svojih bodova osvojila na četiri gostovanja u Zagrebu: pobijedila je Sesvete, Dubravu i Rudeš i remizirala s Dragovoljcem. Ovo večeras je bilo jako loše.
"Zakazali smo u svim elementima, najviše u glavama. Zadnja linija je bila katastrofalna. Bolje da sam se ja skinuo nego oni", ljutio se stvarni šef Opatije Zoran Bogolin.