SportNews.hr

prava sportska priča

Lučko je pobijedilo u Španskom, ali je unatoč tome osmo, umjesto da se bori za vrh ljestvice, jer je pola njegove momčadi igralo u višim ligama. Trener Kautero; Mi ćemo ući u kvalifikacije, jer ćemo u svakom pogledu biti najbliži licenciji

ŠPANSKO - LUČKO 1:2 (0:1)

ZAGREB - Igralište u Španskom. Bez gledatelja. Glavni sudac: Petrunić (Zagradci) 6,5. Pomoćni suci: Delač (Karlovac) i Novosel (Kamanje). Četvrti sudac: Bujan (Guci Draganički). Delegatkinja: Nada Žarković (Zagreb).

Strijelci: 0:1 - Vajdovčić (29), 1:1 - J. Bajan (50), 1:2 - Mesec (90+2).

ŠPANSKO: Back 6, J. Bajan 7, Glavinić 5,5, Jazvić x, Brnić 5,5, Marković 5,5, Skansi 5,5 (od 83. Šiprak -), Gaviria 6 (od 61. B. Bajan 5,5), Ivezić 6, Lovrić 6, Anić 6. Trener M. Vukelić 6.

LUČKO: Koprić 7, Radić 6, Kulenović 6,5, Škurla 6,5, Varga 5,5 (od 53. Vlizlo 6), Mikić 5,5, Mesec 7, Šinko 6, Povoljnjak 6,5, Vajdovčić 7, Tarle 6 (od 66. Međimorec 6). Trener Kautero 7.

Ocjena utakmice 6,5.
Igrač dvoboja: Mesec (Lučko).

U Španskom smo pokušali potražiti odgovor na najveću zagonetku dosadašnjeg dijela prvenstva: zašto Lučko nije u borbi za pozicije pri vrhu ljestvice nego je tek osmo? Lučko do prije dvije sezone drugoligaš, jedini je zagrebački trećeligaški klub koji ispunjava infrastrukturne uvjete za drugoligašku licenciju, ljetos je licenciju dobilo, ali nije ispunjavalo uvjet plasmana.

Međimurci bi rekli: dok Lučko skuplja novce za održavanje stadiona, drugi (Jarun, Trnje i Kurilovec) kupuju skupe igrače. Iako nije baš tako, činjenica je kako će tri navedena kluba za eventualne drugoligaške kvalifikacije u lipnju, morati unajmiti neki od stadiona. Ako bi to bilo Lučko ono će igrati na svom stadionu koji je drugoligašku licenciju dobio i ovo ljeto.
Lučko je danas u Španskom najzad pobijedilo u gostima (još je samo u Vrbovcu) i popravilo je jesenski rezultatski učinak, no to je sastav koji i te kako budi respekt. Pola momčadi igralo je u nekoj od jačih svjetskih i domaćih liga, od ove 3. HNL središte. To su Mesec, Koprić, Miklić, Tin Kulenović i Škurla, a tu je i iznimno nadareni Filip Vajdovčić. Lučko je u Španskom pobijedilo tek u 92. minuti golom 32-godišnjeg Vedrana Meseca koji je obišao mnoge države i kontinente.
Mesec, pa vi biste se trebali boriti za jedno od prva tri mjesta, a ne zaostajati osam, devet, pa možda i više bodova. Što je razlog?
"Nismo imali sreće. Sada okrećemo ploču dolazi lakši raspored, izgubili smo u gostima od najjačih Kurilovca, Jaruna i Trnja", objašnjava Mesec.
Čini se kako je ipak trener Josip Kautero pravo ime za takva pitanja. No, Kautero nas je preduhitrio iznenađujućim optimizmom: "Ja ostajem kod svoje prvotne prognoze. Mi ćemo biti sudionici kvalifikacija, čak i ako baš nećemo biti prvaci, nego među prva tri, no nastojat ćemo biti prvi. Mi već imamo praksu dobivanja licencije, oni se tek trebaju pomučiti. Točno je da smo nešto podbacili prije svega na domaćem terenu, a najteže utakmice odigrali smo u gostima. Kurilovec, Trnje i Jarun doći će nam proljeće i tada se neće moći očitovati njihov nadaleko poznati domaći pritisak. U jesenskim utakmicama s njima, samo je Kurilovec jedno poluvrijeme bio bolji. Ostalo su bile okolnosti", pripovijeda Kautero.
Lučko ima jednog igrača, negdašnjeg juniora Dinama Bornu Miklića, 2017. godine najboljeg strijelca Druge HNL, koji je danas igrao slabo. Miklić je došao 26. rujna i već 3. listopada protiv Mladosti Petrinja zabio je dva gola. Mislili smo, Lučko sada je dobilo najboljeg igrača treće lige. No, nije bilo tako.
"Miklić je prestao igrati profesionalni nogomet. Na školovanju je Americi. Ovdje se samo do prosinca kada se vraća, pa prema tome na proljeće nećemo moći računati na njega. Osim toga nije došao ni pripremljen, iako koristan", objašnjava trener.
Ipak, da biste nadoknadili devet bodova zaostatka trebate se pojačati?
"Danas nije igrao najbolji vezni Rašić. U proljeće se vraća Puntar".
"Nismo posve bez novaca. Imamo toliko, koliko treba. Ne i više od toga", odgovara Kautero na pitanje o sredstvima.
Bez obzira na optimizam Lučko je teško pobijedilo u Španskom. Svaka pobjeda je dragocjena, ali se ova dogodila uz dozu sreće. Špansko je igralo bez ponajboljeg Klarića:
"Ima tri žuta, Rebić također", istaknuo je trener Miha Vukelić.
Gdje je Pavlic?
"Otišao je u drugu grčku ligu".
Trener je na kraju dometnuo: "Pohvalio bih Jana Bajana".

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room