SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš i Orijent odigrali su bez golova i nisu oduševili. Najbolji su bili vratari Berković i Sušak. Direktor Rudeša Čondrić hvali trenera Carevića, ali ne kaže zašto i Jeličiću nisu doveli tolika pojačanja i tko plaća tih osam zvijezda

RUDEŠ - ORIJENT 1919 0:0

ZAGREB - Stadion u Rudešu. Bez gledatelja. Glavni sudac: Bionda (Zaprešić) 6,5. Pomoćni suci: Lončar (Čačinci) i Mađerić (Koprivnica). Četvrti sudac: Dergez (Đurđevac). Delegat: Barbarić (Vinkovci). Kontrolor suđenja: Antolović (Našice).

RUDEŠ: Sušak 7, Šehić 6, Grgić 6,5, Ćosić 6, Jergović 6,5, Muić 6, Sesar 6 (od 58. M. Burić 6), Liklin 6 (od 58. Andačić 6,5), Raužan 6 (od 58. Kolega 6), N. Burić 6 (od 67. D. Jalinous 6), Abdurahimi 6 (od 87. Đukić -). Trener Carević 6,5.

ORIJENT 1919: Berković 7,5, Milinović 6 (od 46. Petrović 6,5), Mulac 6,5 Smolčić 6,5 Kokorović 6, Fatić 6, Liber 7, Gadže 6, Maružin 6,5 (od 46. Monjac 6), Brdar 6 (od 74. Črnko 6), Gerc 6 (od 88. Dedić -). Trener Milinović 6,5.

Ocjena utakmice: 6,5
Igrač dvoboja: Berković (Orijent 1919).

Pod ovim Damoklovim mačem korone teško je gledati, a kamo li igrati!
Unatoč 14 dnevne stanke, pod pritiskom Covida 19, Orijent se pokazao velikim klubom. Sjetio se svog nekadašnjeg trenera, legendarnog, pokojnog Ivana Đalme Markovića (1928.-2006.) i njegovoj kćeri Barbari je uoči utakmice poklonio spomen knjigu "Neka bude Orijent". Učinili su to predsjednik Matijaš i dopredsjednik Koljanin uz nazočnost Đalminog dugogodišnjeg prijatelja i suradnika Zorislava Srebrića.
Utakmica nije pružila nezaboravni nogomet. Ako su vratari bili najbolji, to bi moglo značiti kako su se rojile šanse i teški udarci prema vratima koje su golmani fantastično krotili. Bilo je i toga, no ne puno. Rudeš, iako je usponu još se muči. Orijent nije danima trenirao i to se u završnici dvoboja osjetilo. Andačić je mogao zabiti za pobjedu domaćina.
Za Rudeš ništa nije važnije nego pobjeći iz opasne zone na ljestvici, što ne ide lako bez obzira na najmanje osam novih igrača koji su dovedeni nakon otkaza treneru Dinku Jeličiću. Nije sasvim jasno zašto je morao biti doveden novi trener Mario Carević da bi se pojačanja aktivirala. Ono čime je raspolagao Jeličić bio je put u propast.
Direktor Rudeša Stipe Čondrić je poslije utakmice ovako zbrojio trenutačno stanje:
"Golman Šušak je bio odličan i držao nas je na životu. Oba golmana su predstavljala najbolje pojedince. Andačić je mogao zabiti pri kraju i opet postati junak. Vidi se rukopis novog trenera. Konačno smo se posložili u pravu momčad. Plaće za listopad su isplaćene".
Tako bi to bilo u formi nekog brzojava. Valja dodati kako su novaci u momčadi iskusni i afirmirani Šehić, Ćosić, Sesar, Andačić, Abdurahimi, Kolega, M. Burić i posebice Jelavić koji nije igrao zbog ozljede, no u uvodu navedena pitanja ostala su bez odgovora. I tko to sve sada plaća?
Za Orijent je, pak, najvažnije kolika je razlika između njega i Dragovljca koji je u Solinu također remizirao. Drugo nije bitno, jer Orijent želi u Prvu HNL Šibenik ga hrabri. Zasad, na krnjoj ljestvici Orijent zaostaje deset bodova.. U posljednjem jesenskom kolu Dragovoljac gostuje na Krimeji. Bez obzira na to Orijent više nema šanse biti pobjednik prvog dijela natjecanja.


"Za nas je najvažnije stabilizirati se i početi pobjeđivati", kaže kapetan momčadi Vedran Gerc.
Ali u ušima još uvijek zvoni poraz u Sesvetama. Dobiti pet komada nije dobra uspomena. I to od, inače gospodske momčadi, koja je u četiri posljednja kola triput izgubila. Pobijedila je jedino Orijent. Dragovoljac nije idealan, nije pobijedio Opatiju, nije svladao ni posljednje plasirani Solin, ali je dobio Osijek II, Dugopolje i Sesvete i nije izgubio u Čakovcu. Dragovoljac još u Sigetu čeka Rudeš i Dubravu i to će biti "rat". Bit će zanimljivo, samo da Covid 19 to dopusti.

Standings provided by SofaScore LiveScore