SportNews.hr

prava sportska priča

Inter primio pet golova od Gorice. Interov put sve više podsjeća na Zagrebov. Medić i Laljak čvrsto stoje iza trenera, Madunovića i Ivkovića, a uporište imaju u gradonačelnicima, Medić je u poslovnom odnosu s Bandićem, Laljaku je kum Turk.

Nekadašnji ”Div iz predgrađa” Zaprešićki Inter danas je doživio poraz 5:0 od Gorice na gradskom stadionu u Velikoj Gorici u prijepodnevnoj utakmici koja se igrala umjesto popodnevne prvenstvene u kojoj je Gorica trebala ugostiti Slaven Belupo. Strijelci su bili Jiloan Hamad. Matija Dvorneković (11m). Marijan Čabraja. Josip Mitrović. Joey Suk (11m).

Interov put pod trenerskim vodstvom Ivkovića i direktora Laljka jako podsjeća na dvojac donedavnog prvoligaša iz Kranjčevićeve NK Zagreba, predsjednika Medića i trenera Madunovića. Da podsjetimo Zagreb je u slobodnom padu iz 1. HNL dospio do 4. HNL Središte, a sve vrijeme momčad je vodio trener Madunović iza kojeg čvrsto stoji predsjednik Medić.
Ivković trener Intera iz Zaprešića također ima puno povjerenje direktora Branka Laljka koji slovi za "alfu i omegu" "Diva iz predgrađa" kako se tepalo Inkeru iz njegovih najboljih dana.

Ivković je bio vratar Dinama, Crvene Zvezde, Sportinga i reprezentacije Jugoslavije, a najrađe će se sjetiti dva obranjena penala velikom Diegu Maradoni, kada je branio za Sporting protiv Napolija u Kupu UEFE i 1990 na Svjetskom prvenstvu u Italiji u 1/4 finala Jugoslavija - Argentina.

Ivković je preuzeo Inter ove godine nakon odlaska iz Intera trenera Petrovića i ulagača managera Kvrgića kome Inter po našim saznanjima duguje više stotina tisuća eura. Nije mu uspjelo spasiti ga od ispadanja iz 1. HNL, a trenutno je na 13. mjestu druge HNL.

Branko Laljak koji je po ispadanju iz lige najavljivao povratak u najelitniji rang u ovoj sezoni, kao i Medić u slučaju Zagreba čvrsto je stao iza trenera, a iako su se pojavili neki ulagači koji su bili voljni spasiti Inter pod uvjetom da se iz kluba makne direktor Laljak, o tome ne želi niti čuti i ne priznaje nikakvu svoju krivicu za stanje u kojem se klub našao. Tu je Laljak u pravu, jer on je direktor kluba za kojeg njegova firma fakturira NK Interu za obavljanje direktorskih poslova koje obavlja Branko Laljak.

Sam Laljak je o tome govorio na poznatoj presici kada je predstavljao trenera Petrovića i najavio izaći s imenom ulagača kojeg je obećao predstaviti medijima za nekoliko dana kada se gospodin vrati sa službenog puta iz Kine. Ili se ulagač iz Kine nije vratio ili nas je Laljak obmanuo jer nikada nije izašao s njegovim imenom, kao što ga nije ni predstavio likom i djelom. Bio je to jedan od niza njegovih duplih paseva, ulagač je bio manager Kvrgić što nam je potvrdio naš izvor, a kojem je direktor Laljak izdao zadužnice NK Intera iz Zaprešića na iznose koji se broje u stotinama tisuća eura.

Kako sve ove kombinacije Branku Laljku polaze za rukom upućeni tumače u činjenici da je knjigovođa NK Zaprešića osoba od posebnog njegovog povjerenja. Još k tome kada se uzme u obzir činjenica da je Branko Laljak kum s gradonačelnikom Zaprešića Željkom Turkom visokim dužnosnikom HDZ-a. Turk je rijedak posjetitelj tribina gradskog stadiona, pa bi se mogao steći dojam da ga nogomet previše ne zanima, ali to nije tako jer imali smo priliku vidjeti video isječke sačinjene u kleti s nekog zagorskog brega u kojima se u opuštenoj atmosferi druže kumovi Laljak i Turk s trenerom Ivkovićem.

Kao da je prepisan scenarij propasti NK Zagreba, predsjednik Medić u poslovnom je odnosu s gradonačelnikom Bandićem, navodno se Medić izvukao iz financijskih problema jer konačno je u realizaciji projekt na zemljištu u Heinzlovoj ulici, a sve se češće u nogometnim krugovima čuje: "Medo je ušao u lovu"

Hoće li se uskoro Inter Zaprešić naći u istoj situaciji kao i Zagreb i hoće li se i dalje sve češće govoriti: " Iz diva iz predgrađa pretvorili smo se u patuljka iz Zaprešića", hoće li se gradonačelnik Turk u jednom trenutku pokušati istrgnuti iz zagrljaja kuma Laljaka direktora Intera, kao što je to bezuspješno pokušao puno lukaviji i politički iskusniji Bandić iz zagrljaja Medića.

Previše je sličnosti i podudaranja da nije teško predvidjeti sudbinu ”Diva iz predgrađa”

 

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room