SportNews.hr

prava sportska priča

Brodić razmontirao Croatiju! Magičnih sedam minuta Kustošije i drugi dio Zmijavaca. Brodić: Bitno mi je da igram i hvatam formu

KUSTOŠIJA - CROATIA 4:2 (4:0)

STADION: ŠRC Kustošija. SUDAC: Mateo Čalić (Marčana) 6.5.

KUSTOŠIJA: Klemenčić 6.5 – Turković 6.5, Šušković 6.5, Šimunić 6.5, Barada 6.5 – Ivanković 6.5, Matteoni 7 (od 46. Ntchamda 6) – Šlogar 7.5 (od 90. Vištica –), Vukelić 7.5 (od 61. Havojić 6), Ljubanović 7 (od 74. Plantak 6.5) – Brodić 8 (od 74. Jurčec -). TRENER: Ivica Landeka 6.5.

CROATIA: Tomić 6 – Vrljičak 6.5, Šuto 6, Šalinović 6, Milinović 6 (od 46. Karoglan 6.5) – Dadić 6 (od 78. Ćapin 6.5), Marques da Silva 6 (od 61. Mešanović 6), Buble 6 (od 46. Mrkonjić 6.5) – Vukoja 6.5 (od 46. Begić 7), Todorić 6.5, Gudelj 6. TRENER: Vik Lalić 6.

STRIJELCI: 1:0 Brodić (3.), 2:0 Vukelić (35.), 3:0 Brodić (40.), 4:0 Šlogar (42.), 4:1 Begić (55.), 4:2 Ćapin (90.).

ŽUTI KARTONI: Vrljičak (19.), Vukelić (32.), Buble (44.), Matteoni (45.), Ljubanović (68.)

OCJENA UTAKMICE: 7.

IGRAČ UTAKMICE: Fran Brodić (Kustošija)

Tražio je Fran Brodić zadnje dvije, tri uvodne utakmice pravu formu, da bi zablistao u domaćem dvoboju s Croatijom. Dva pogotka i asistencija, što se statistike tiče, za visoku pobjedu Kustošije, u kojoj je stvorio još nekoliko prilika, ali i ostavio dojam „paklenog“ igrača.

Vidjeli smo zapravo maestralnu partiju svih „kustošijanaca“ u prvome dijelu, kada su pregazili goste iz Zmijavaca, ali i skroz drugačiju u nastavku, što će sugerirati i sam rezultat. Šteta da su jedni stali na kočnicu a drugi dali gasa, jer moglo je ispati i daleko uzbudljivije...

Igra, dojam, pa i ukupni rezultat - zbog sjajnog prvog poluvremena - ide definitivno na stranu domaćih, ali je drugi dio pripao gostima. Uostalom, takva je bila i podjela: prvo 4:0 za jedne, a onda i 0:2 za druge. No računaju se samo bodovi, a s ova tri Kutošija je skočila na 7. poziciju!

Nije moglo bolje početi za domaće - i tu se vraćamo na prvog aktera susreta. Iskombinirali su prvi puta, Matteoni i Vukelić, kada je iza visoko postavljenih gostiju, izletio Brodić i prebacio nekom vrstom polu-loba gostujućeg vratara. Igrala se tek 3. minuta i domaćini su mogli slaviti rano vodstvo koje će odrediti tijek utakmice.

Momčad Vika Lalića sljedećih će pola sata pokušavati nadoknaditi taj uranjeni zaostatak. Najviše je prijetio broj 19, Vukoja, i činilo se da bi mogao zapapriti vrataru Klemenčiću, inače „dvanaestici“ domaćih iz kategorije mlađih igrača. S druge strane, iz kontri su vabili i prijetili dvojica Frana - Vukelić i Brodić. Prvo je bivši Dinamovac složio šansu imenjaku, a onda je i sam pucao iz slobodnjaka s nekih 25 metara. Udahnili su bili prisutni, ali je lopta negdje dirala vanjsku mrežu gornjeg kuta. No onda slijedi prava navala igrača Kustošije, golovi jedan za drugim...

Za 2:0 su kombinirali Matteoni i Šlogar, da bi se Brodić ubacio u šesnaesterac, gdje oklijeva koliko je potrebno, da bi povratnom loptom uzcvartio na golu „četernaestici“. Samo pet minuta kasnije, krilni napadač domaćih, Martin Šlogar, između linija zadnjeg reda gurnut će za utrčalog Brodića i treći pogodak. A zatim za još dvije, zabiti će i Šlogar na dodavanje Vukelića za nedostižnih četiri gola prednosti. U tom je periodu tražila Kustošija i jedanaesterac zbog igranja rukom, no sve u svemu, bilo je to čudesnih 7 minuta! Ali da bi u nastavku vidjeli sasvim drugu utakmicu...

Bilo je jasno da će trener gostiju pokušati spasiti, što se spasiti da. Zamijenit će tako mlađe za starije, a slično će napravit i domaći strateg, ali s manje uspjeha. Pogodit će Lalić, prije svega, Lukom Begićem, „desetkom“ po prirodi koja će diktirati nekom drugom Croatijom, ujedno i strijelcem, na kraju samo jednog pogotka s obzirom na prilike u kojima se našao. Podršku je imao u svome "dupliću" Mrkonjiću, ali i Karoglanu, koji su prezentirali goste u nekom blistavijem izdanju, te će im malo nedostajati da utakmicu vrate u rezultatsku neizvjesnost.

Dozvolila im je to i taktička povučenija orijentacija domaće momčadi, koju smo u nastavku vidjeli tek s nekoliko bljeskova. Još na poluvremenu je Landeka u svlačionici ostavio razigranoga, ali i požutjeloga Matteonija, i tu je poziciju zatvorio čvrstim Ntchamdom, koji će se naći u problemima s tom svježom postavom Zmijavaca.

Istina, mogla je Kustošija prelomiti utakmicu u nekoj od svojih poluprilika, ali u drugom je dijelu nedostajalo one magije koje smo vidjeli s kraja prvoga poluvremena. Smanjio je tek Ćapin u dodatku vremena, kao potvrda bolje igre gostiju u drugome dijelu.

Igrač utakmice - Fran Brodić:

- Stvarno smo dobro odigrali prvi dio, dok smo u drugom sami sebi malo i nepotrebno stvorili neku vrstu panike. Iako smo mogli sve to rješiti i u nastavku iz tih nekoliko prilika. No najbitnije je da smo uspjeli uzeti sva tri boda.

Brodić je zadnjih sezona skupljao nastupe po Italiji (Catania, Reggiana), poput Brune Petkovića svojevremeno. A prošao je već i Belgiju; Club Brugge, Antwerp i Roeselare.

- Bio sam puno po vani, i u puno većim klubovima, no sada sam zadovoljan ovdje. Bitno mi je da igram, da uhvatim pravu formu, ali i da momčad gura naprijed – dodao je 23-godišnjak, izdanak i Dinamove škole, po povratku sa stilom na hrvatske travnjake.

Standings provided by SofaScore LiveScore