SportNews.hr

prava sportska priča

Nova dva pogotka i asistencija Frana Brodića! Nekadašnji maksimirski dragulj donio preokret u pobjedi nad Goricom

U pauzi zbog susreta reprezentacije, Gorica i Kustošija odmjerili su prijateljski snage na Gradskom stadionu, gdje je zagrebački drugoligaš potpunim preokretom iznenadio goričkog prvoligaša. Prvi dio završio je u korist domaćeg sastava iz dva ekspresna mata Ognjena Mudrinskog s kraja poluvremena (2:0), da bi gosti u 23-godišnjem Franu Brodiću pronašli svoga egzekutora i asistenta koji će donijeti neočekivani obrat (2:3).

Nekadašnji član svih mladih HR selekcija (43 utakmice/16 golova) kod prvoga je pogotka proslijedio loptu za odmjereni udarac Martina Šlogara, a kod drugoga je  „pospremio“ dodavanje Jana Jurčeca. Za pobjedu je  precizno pogodio s ruba šesnaesterca, nakon što nije prošao pas za imenjaka Vukelića.

Svojevremeno najmlađi Dinamov debitant, vratio se prije mjesec dana u matični klub kojeg je prije 15 godina prvo zamijenio za NK Zagreb. U zadnjem kolu je zabio dva pogotka u pobjedi nad Croatijom (4:2), a i ovaj je prijateljski dvoboj dokaz sve bolje forme.

- Bio sam vani, bio sam i u puno većim klubovima, no sada sam zadovoljan ovdje. Bitno mi je da igram, da uhvatim pravu formu, rekao je za SportNews poslije prvenstvene partije prošle subote.

U Maksimir je stigao kao 14-godišnjak, a u prvoj se momčadi nije dugo zadržao. Otišao je sa 17 godina, s dva pogotka u sedam nastupa. Zvao ga je Club Brugge i spakirao je kofere. Do prve ekipe Ivana Leke se nije probio, završio je na posudbama u Antwerpenu i Roeselareu, pa u Cataniji i Reggiani. U Italiji je igrao u trećem rangu, prošao put neshvaćanja Brune Petkovića, a sada se zagrijava za nastavak karijere...

 

Video pogledajte na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=3kvP7w0nOnw&feature=emb_logo

2:1 - 1:24:30. - 2:2 - 1:40:00. - 2:3 - 1:51:15.