SportNews.hr

prava sportska priča

Dubrava zaslužila bod u Sigetu. Sudac Horvat dosudio kazneni udarac u 86. minuti, nakon čega je nastao kaos i jedva je utakmicu priveo kraju. Boršić završio na šivanju u Vinogradskoj

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - DUBRAVA TK 1:0 (0:0)

ZAGREB - Stadion: ŠNC Stjepan Spajić. Igrano bez gledatelja. Glavni sudac:Hrvat: (Zagreb). Pomoćni suci: Varivoda (Zagreb) i Kolarević (Zagreb). Četvrti sudac: Čulina (Zagreb). Delegat: Drača (Zagreb). Kontrolor suđenja: Žudetić (Pula).

Strijelci: 1:0 - Majstorović (86.-11m)

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić, Glibo, Mjstorović, Stjepanović (od 64 Perić), Erbst Leon- Habib (od 90+2 Vuco), Viduka (od 59 Amoateng), Valentić, Martinez (od 90+2 Rubić), Pasariček, Tipurić, Crnčević.

Trener: Boris Perković.

DUBRAVA TK: Mustapić, Jurić, Perković, Juranović, Fruk (od 79 Cerovec), Boršić (od 44 Musa), Fintić, Šugić, Ljubanović (od 56 Marić), Koraca.

Trener: Alen Šušnić.

Dubrava TK nakon što je 15 igrača preboljelo Covid 19 stigla je na gostovanje u Siget desetkovana, na tribini su bili Mudražija, Alghoul i još neki prvotimci. Trener Šušnić bio je prisiljen u momčad uvesti nekolicinu sa samo odrađena dva-tri treninga. Pored svih tih nevolja ljubičasti s Grana-Klake odlično su otvorili utakmicu, već u trećoj minuti, a i netom potom stvorili su dvije vrlo izgledne prilike.

Prvo poluvrijeme pripalo je gostima u potpunosti, bili su momčad koja je imala posjed i inicijativu na teškom terenu u Sigetu. U samom finišu igru je morao napustiti Antonio Boršić zbog ozljede arkade u jednom sudaru glavama izvukao je deblji kraj. Hitnom pomoći odvezen je u Vinogradsku bolnicu na šivanje. Da nevoljama Dubrave s igračkim kadrom nije kraj došla je potvrda u 56', ozlijedio se i drugi pouzdani iz obrane uz Boršića ponajbolji mladi Ljubanović.

Dragovoljci su osjetili da je kratki dah nakon pauze posljedica koronavirusa Dubrave TK njihova prilika pa su pojačali pritisak i preuzeli inicijativu, što im nije donijelo neku korist jer organizirana i dobro postavljena obrana gostiju bila je nepremostiva zapreka. Kada se sve izvjesnije nametao ishod utakmice koji je vodio podijeli bodova dogodio se trenutak koji će uzrokovati niz situacija koje će još dugo povlačiti za sobom posljedice za pojedine vinovnike ove utakmice.

Sudac Horvat je u 86' pokazao na bijelu točku nakon što mu je nakon povika domaćih "ruka" pomoćnik Kolarević sugerirao najstrožu kaznu, a Horvat sugestiju prihvatio. Žutim kartonom je kaznio Šugića zbog nedopuštenog igranja rukom u kaznenom prostoru. Šugić je u izjavi nakon utakmice to demantirao. Izjava Mirka Šugića Žestoke reakcije iz redova ljubičastih uslijedile su na takvu odluku Horvata, kako igrača, tako i nekolicine iz uprave kluba koji su bili nazočni jer se igralo bez gledatelja sukladno mjerama stožera CZ.

Vratar Mustapić nije uopće želio stati na gol crtu,a iz revolta loptu je napucao daleko izvan terena prema suprotnom golu, za što je od Horvata dobio samo žuti karton. Na kraju je Majstorović svladao iznerviranog Mustapića. Dubrava je nakon još jednog vala prigovora Horvatu krenula "va banque", Mustapić je preuzeo ulogu zadnjeg veznog, dragovoljci su se branili svim sredstvima, a trener Perković je uveo i iskusnog Vucu koji je u želji da utakmicu okonča golom sa svoje polovice načinio prekršaj nad Mustapićem što je dosta ružno izgledalo.To je uzrokovalo nekakvo komešanje na tribinama, a Horvat je na kratko utakmicu prekinuo.

Da li je netko u 86' igrao rukom u kaznenom prostoru to nismo vidjeli i ne možemo tvrditi da jest ili nije, utakmica je snimana pa će se valjda na snimci moći provjeriti ispravnost odluke suca Horvata, ali dojma smo da tako burna i žestoka reakcija gostiju na nju ne bi bila da u posljednjih dvadesetak minuta utakmice nije presudio nekoliko dvojbenih situacija za korist domaćina. S ovakvim našim stavom složio se i Mićo Vujanić, nogometna legenda zagrebačkog nogometa kojeg smo sreli na odlasku iz Sigeta.

Dubrava je po svemu prikazanom zaslužila danas bod, ali kako se kaže: "To je nogomet". Uvijek nepredvidiv, koji budi emocije koje dovode do nepredvidivih reakcija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Uspavani Brodić i Dabro u susretu "X-klubova". Tek prečka sa po svake strane. Kustošija odigrala i petu domaću utakmicu bez pogodaka.

Inter se nije dao iznenaditi protiv Hajduka: Preokretom u nastavku ostvarili su petu pobjedu i bijeg iz opasne zone! Dugopolje odradilo Solin