SportNews.hr

prava sportska priča

Opet drama u Sesvetama. Poslije 2:0 za Dugopolje i 3:2 za domaće završilo je 3:3. Tri gola Topića najneobičnijeg igrača Druge HNL. Što kaže predsjednik Dugopolja Smodlaka, a što bivši trener Bojko?

SESVETE - DUGOPOLJE 3:3 (0:1)

ZAGREB - Stadion u Sesvetama. Igrano bez gledatelja. Glavni sudac: Linić (Rijeka) 6. Pomoćni suci: Balen (Rijeka) i Jakovac (Mrkopalj). Četvrti sudac: Jelenčić (Kastav). Delegat: Ljubej (Đakovo). Kontrolor suđenja: Bošnjak (Harkanovci).

Strijelci: 0:1 - Vujčić (9), 0:2 - Dago (57), 1:2 - Topić (63) 11 m, 2:2 - Topić (66) 11 m, 3:2 - Topić (69), 3:3 - (Dago 88).

SESVETE: Krkalić 6, Mikulić 7, Sabljo 6.5 (od 83. Stojanović -), Munić 6,5, Kastrati 7, Kožić 7, Večerić 7, Majić 7, Zenko 6 (od 46. Topić 8,5), Vujanić 6, Montano 8 (od 90+4 Hoić -). Trener D. Babić 7.

DUGOPOLJE: Silić 7, Bašić 7, Balić 7, Vujčić 7,5, Mekić 7, Krišto 7,5, Javorčić 7 (od 46. Rakić 6,5), Rodić 6,5, Kordić 7 (od 63. Markota 7), Dago 8 (od 90+2 Čorić -), Bushaj 7,5. Trener Srzić 7.


Ocjena utakmice: 7,5.
Igrač utakmice: Topić (Sesvete).

Ni posljednja utakmica polusezone, zapravo susret 15. kola koji je zbog korene bio preskočen 28. studenog, nije protekao bez drame. Cijela ova jesen bila je puna rezultatskih obrata, neočekivano visokih rezultata i neuobičajenih sadržaja. Kada se činilo kako će Dugopolje poslije vodstva 2:0 jesen završiti na drugom mjestu samo s bodom zaostatka iza prvaka Dragovoljca, uslijedio je pun preokret poslije kojeg su Sesvete vodile s 3:2. U 46. minuti u sesvetski sastav ušao je Mateo Topić. Za samo šest minuta postigao je tri gola od kojih je dva postigao s bijele točke. On je sada drugi strijelac prvenstva iza Dabre. Topić (24) je najneobičniji igrač Druge HNL. On je već 2015. kada je pristupio iz juniora Dinama odlično igrao za Sesvete, ali su ga njegova nestrpljivost i ambicija vukle dalje. Promijenio je pet klubova, nigdje nije bilo obostrana zadovoljstva i sada je opet u Sesvetama. Umjesto da je bio strpljiv i u Sesvetama dočekao svojih pravih "pet minuta" i onda, poslije punog dokazivanja, otišao kao Tolić. Sudac Linić, čini se, opravdano je dosudio dva 11-erca za Sesvete, ali je pri samo kraju trebao i za Dugopolje. U toj situaciji (igranje rukom u kaznenom prostoru) gosti su oštećeni. Dugopolje je pokazalo svoju snagu kada je poslije neočekivanog omjera 2:3 prebacilo u višu brzinu i uspjelo izjednačiti, pa doći i sasvim blizu pobjede.
Dugopolje ima ozbiljan sastav spreman boriti se za Prvu HNL. Posebno iznenađenje bio 19-godišnji napadač s Kosova, na posudbi iz Hajduka, Mark Bushaj koji u je u drugom poluvremenu učinio tako fantastičan prodor da se učinilo kako bi ga trener Primorac odmah trebao pozvati natrag.
"Albanac nas je preporodio. U Hajduku nije značio ništa", rekao je predsjednik Dugopolja Mario Smodlaka i nastavio: "Sudac se nije usudio dosuditi kazneni udarac za nas. Mi smo sada tri boda iza Dragovoljca, ali u proljeće nam u goste dolaze i jesenski prvak i Opatija, Rudeš i BSK. Imamo Dagu, imamo Mekića, momke na posudbi iz Osijeka. Još ćemo se pojačati".
Znači li to kako gajite ambiciju prema Prvoj HNL:
"Kakav bih ja to sportaš bio kad takvu želju ne bih imao", naglasio je predsjednik.
Barem, ako ništa drugo, vi nećete imati problema s prvoligaškom licencijom za stadion:
"Nećemo imati i meni je nelogično da neko teži prema Prvoj HNL ako nema osnovni infrastrukturni uvjet - svoj odgovarajući stadion".
Utakmicu je gledao i Miroslav Bojko sada trener Vukovara 91, do listopada trener u Moldaviji, a od 2016. do 2019. trener Dugopolja.
"Jedanaesterac za Dugopolje je bio. Momčad je sposobna za više od trenutačnog plasmana".
No na Bojka je najbolji dojam ostavio napadač Sesveta Montano iz Kolumbije:
"To je igrač koji donosi prevagu", kazao je Bojko.