SportNews.hr

prava sportska priča

Zašto Perković nije dobio otkaz poslije 0:6 u Vinkovcima? Dubravi prijeti gubitak identiteta. Bogolin: Opatija ima novaca za Prvu HNL. Orijent predao zahtjev za prvoligašku licenciju što je znakovito


HRVATSKI DRAGOVOLJAC: S kim god razgovaramo, nitko se ne može načuditi kako je Boris Perković dobio otkaz poslije fantastične pobjede nad Orijentom u gostima 12. prosinca u posljednjem kolu prve polusezone i osvojenog naslova jesenskog prvaka. SportNews koji prati Dragovoljac zna za nezadovoljstva trenerom, poslije nekih utakmica, predsjednika Perića, no ako je Perkoviću želio dati otkaz, nije bilo bolje prigode od one poslije 0:6 poraza u Vinkovcima, dva tjedna prije. Poslije je uslijedila i ona naivnost s trenerom Jerkom Lekom. Možda Dragovoljac ipak nema kapacitet za Prvu HNL i s takvim protuslovnim potezima, Perić to na neki način želi i reći.

DUBRAVA TK: Sportski direktor Šantek kaže kako će Dubrava TK i proljetni dio biti domaćin u Kustošiji. Pokušat ćemo aktivirati Bandićevo obećanje oko tribine na Klaki i stjecanja drugoligaških uvjeta kako bismo konačno, na svom stadionu, zaigrali kao domaćini. Ako ne, ići ćemo prema javno-privatnom partnerstvu, objašnjava Šantek. Dubrava se suočava s velikim problemom, gubitka kvartovskog identiteta. Ako bi i sljedeće drugoligaško prvenstvo morala igrati izvan Dubrave, makar u Zagrebu, ali 15-ak km daleko, to bi bio velik udarac, jer za realno stalno igranje u gostima i za stabilan plasman treba barem 20 posto jača momčad. Dubrava se trenutačno priprema za početak tradicionalnog Paraćeva memorijala koji počinje 20. siječnja.

NK OPATIJA: Zoran Bogolin, glavni stručni i organizacijski čovjek novaka i najvećeg iznenađenja jesenskog razdoblja Druge HNL, opet je čvrsto na nogama. Zbog korone je 20 dana proveo u krevetu s temperaturom plus 40 i jakim kašljem. Stekao je mnoga iskustva i upravo je razgovarao s Renatom Jurčecom poznatim zagrebačkim trenerom kojega je također mučio opaki virus. Prije nekoliko dana SportNews je glavnim favoritima za prvo mjesto proglasio Dugopolje i BSK, a ne i drugoplasiranu Opatiju, pa smo mislili kako je to oneraspoložilo Bogolina. Ali nije . On je krajnje pragmatičan. S obzirom da su novaci u ligi za njih je najvažnije ostati i dalje njezin član. No ako se okolnosti poklope, čvrsto će krenuti prema Prvoj HNL. Imamo mi sredstava i za našu najjaču ligu, poručio je Bogolin. Stoper Jukičić je otišao u Olimpiju, nije uspio angažman Tipurića iz Dragovoljca. Trener se nada proljetnoj eksploziji Bjelanovića i Junuzovića, s obzirom da će vjerojatno proći pune pripreme. Bogolin uz Opatiju u favorite ubraja: Dugopolje, osobito Rudeš ako ostane na okupu, BSK i Orijent.

NK ORIJENT 1919: Vrlo važan podatak je činjenica da je Orijent podnio zahtjev za prvoligašku licenciju. Za 16 dana znat će se tko je još to učinio, a tko samo priča o Prvoj HNL. Valja podsjetiti da i trećeplasirani klub s licencijom, ako se prvi i drugi za nju ne izbore, može u Prvu HNL. Orijent za vodećim zaostaje 10 bodova i trebaju mu tri pobjede u nizu na startu da bi se priključio borbi. Orijent će igrati protiv Osijeka II i Dugopolja na svom stadionu i gostovati u Sinju.