SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš efikasan u prvoj provjeri, Andačić, Čerkez i Gašparac strijelci. Obrana Dubrave TK na trenutke kao da zaspi.

Na obnovljenom terenu s umjetnom travom u Rudešu ugošćena je Dubrava TK u pripremnoj utakmici. Rudeš je bolje otvorio utakmicu, stisnuo je ljubičaste. Andačić je izbio sam pred Mustapića i preciznim udarcem doveo ga u vodstvo. Imao je Andačić još jedan susret s Mustapićem oči u oči, ovaj puta vratar gostiju uspio je obraniti pročitavši namjeru mladog napadača Rudeša. Ima nešto u tom Andačiću, rođenom u Frankfurtu na Majni s dvojnim državljanstvom Njemačkim i Hrvatskim, nogometno školovanom u Njemačkoj iz koje je pristigao prošle godine.
Kao da su igrači Dubrave TK čekali da prime gol pa da počnu igrati, preuzeli su posjed ali bez neke šanse iz koje bi ugrozili mrežu domaćina. Cijelo drugo poluvrijeme sniježilo je, treneri su promijenili momčadi, gosti preuzimaju inicijativu, kombiniraju, pokušavaju na svaki način poravnati, a onda pad koncentracije obrane na kombinaciju Rudeša iz koje Čerkez pridošao iz Trešnjevke povećava na 2:0. Ponovo isti scenarij, samo što je strijelac Gašparac još jedna prinova Rudeša iz Trnja. Gosti su najbolju priliku imali iz slobodnog udarca koji je odlično izveo  Alghoul, gađao je desni kut uz samu stativu, mladi vratar Rudeša krajnjim naporom je obranio. Gosti su sugerirali da je lopta prešla gol liniju, pomoćni sudac Kolarević ispravno nije prihvatio sugestiju jer smo stajali iza gola, lopta je zaustavljena na samoj gol liniji.

Sudac Čuljak s pomoćnicima Kolarevićem i Vukovićem nije imao težak posao jer se igralo korektno, fer-play s obje strane.

Alpas