SportNews.hr

prava sportska priča

Obrana Sesveta koja se činila granitnom za pola sata dobila tri komada. Dubravin trojac Fruk - Frntić - Mudražija bio je nezadrživ. Ali to su tek pripreme. Drugi poraz Kustošije. Weitzer nikad nije u formi na početku priprema


U drugom kolu 3. memorijalnog Paraćeva turnira u Dubravi na kojem ove godine igraju najeminentniji drugoligaški klubovi, Dubrava TK pobijedila je u prvom susretu Sesvete s 5:3 (4:1), dok je u drugom Opatija svladala Kustošiju s 2:1 (1:1). Peti sudionik Hrvatski dragovoljac bio je u ovom kolu slobodan. U općem manjku nogometnih aktivnosti koje ne dopuštaju epidemiološke mjere protiv Covida 19, turnir u Dubravi izgleda kao posljednji dar s neba, uoči početka druge prvenstvene polusezone koja je zasad zakazana za 12. veljače. Drugoligaši u pripremama mogu igrati samo između sebe, eventualno protiv nekog u inozemstvu i protiv naših prvoligaša, ali oni već igraju prvenstvo i imaju malo slobodnih termina.
U utakmici između Dubrave i Sesveta isplatilo se gledati samo prvo poluvrijeme kada su na terenu bili najbolji sastavi oba kluba. Kada je SportNews uoči početka utakmice pročitao sastav obrane Sesveta: Krkalić, Mikulić, Brigić, Komorski i Kastrati s dvojicom zadnjih veznih Vujanićem i Kožićem, činilo se to granitnim, nesalomljivim, sedmorica koja će dominirati proljetnim nastavkom, a onda se dogodilo da već poslije pola sata rezultat bude 3:0 za Dubravu. Do kraja poluvremena bilo je čak 4:1. Trener Dino Babić nervozno je skakutao daleko izvan svog prostora, dok je trener Dubrave Alen Šušnić diskretno primijetio: "Nikad nije prerano i nikad nije previše". Dubrava, posebice, Fruk, Fintić i Mudražija i bez otišlog Juranovića, gibali su se kao tekućoj traci, no valja uzeti obzir kako je ovo tek početak priprema i da ovu sedmoricu sesvetskih koji su onako neslavno potonuli na početku, nikako ne treba podcijeniti.
U drugoj utakmici Kustošija je početku bila bolja, gostujući trener Bogolin dovikivao je kako su momci umorni od jakih treninga, ali se vrlo brzo uočilo kako udarni trojac Weitzer - Bjelanović - Junuzović još nije u formi, a da jest, bila bi to druga pjesma, ali bila bi i prerana. Ivor Weitzer nikada nije bio u formi na početku priprema, to se barem zna i zbog toga trener ne mora biti zabrinut. Bjelanović se istaknuo pobjedničkim golom iz slobodnog udarca, ali još je daleko od forme kakvu je pokazivao dok je bio član Vinogradara i moglo ga se gledati gotovo svaki zagrebački vikend.
Kustošija je u dvije utakmice doživjela dva poraza, njoj kao da uvijek nešto nedostaje, iako je danas najveću gubitak bila ozljeda mišića Jana Jurčeca. Ipak, Kustošija je dobro sastavljena i usponom forme vjerojatno će doći i bolja realizacija.
SESVETE - DUBRAVA TK 3:5 (1:4)
Suci: Pečarić, Vuković i Bošnjak.
Strijlci: 0:1 - Fruk (8), 0:2 - Fruk (21), 0:3 - Mudražija (26), 1:3 - Geljić (27), 1:4 - Korca (31), 1:5 - Marton (47), 2:5 - Majić (73) 11 m, 3:5 - Majić (79).
OPATIJA - KUSTOŠIJA 2:1 (1:1)
Suci: Dadić, Varivoda i Kolarević.
Strijelci: 0:1 - Ivanković (12), 1:1 - Furijan (16), 2:1 - Bjelanović (68).

 

Alpas