SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš je u Zaprešiću pobijedio iz dva 11-erca. Abdurahimiju je umro otac, ali je igrao po vlastitoj odluci. Inter je slab, trener Ivković iscrpljen, vrijedi jedino Šroler i možda gubi vrijeme. Mazalović je previše nervozan

INTER- RUDEŠ 1:2

ZAPREŠIĆ - Stadion ŠRC Ivan Laljak Ivić. Igrano bez gledatelja. Glavni sudac: Lučić (Vinkovci) 7. Pomoćni suci: Pejić (Vukovar) i Lončar (Čačinci). Četvrti sudac: Marić (Sisak). Delegat: Jelavić (Split). Kontrolor sudaca: Volf (Viškovo).

Strijelci: 1:0 - Mazalović (26) 11 m, 1:1 - Kolega (57) 11 m, 1:2 - T. Knežević (68) 11 m.

INTER: Križanović 6, Barić 6,5, Soldo 6, Magdić 6, Plezier 6 (od 50. Benčić 6), Dajčer 6, Mazalović 6, Dobrić 6 (od 76. Ljuboja -), Goričan 6,5 (od 64. Vranjković 5,5), Šroler 7, Abramović 5,5 (od 63. Dunić 5,5).Trener Ivković 6.

RUDEŠ: Bruči 7, Brajković 6,5 (od 87. Franić -), Tešić 7, Ćosić 7, Žutić 6, Muić 7,5, Šarić 7, Darius Daniel Jalinous 6, (od 64. T. Knežević 7), Kolega 6,5 (od 64. Kelez 6), Abdurahimi 6, Durdov 6 (od 74. Jelavić 6). Trener Carević 7.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Muić (Rudeš).
Isključen Magdić (Inter) u 58. minuti zbog drugog žutog kartona.

Josip Lučić, 34-godišnjak iz Vinkovaca, iz skupine najtalentiranijih prvoligaških sudaca, izravno je odlučio o ishodu sraza između donedavnih prvoligaša koji je s obzirom na njihov doskorašnji status bio i derbi ovog prvenstvenog kola.
Lučić nije griješio nego baš suprotno. Dosudio je tri kaznena udarca: jedan za domaće i dva za goste; sva tri su realizirana, pa je time Rudeš postigao i drugu proljetnu pobjedu, a Inter drugi poraz. "Srami se, sram te bilo", vikao je prema sucu, poslije drugog Rudešovog gola, trener Intera Tomislav Ivković. Zbog toga ga je Lučić kaznio žutim kartonom. Utakmica nije pružila osobito kvalitetan nogomet, ali je rezultat iznimno važan. Rudeš će u predstojeća dva susreta, s Kustošijom na domaćem terenu i potom s Opatijom u gostima, trebati konačno odgovoriti, je li njegova momčad doista spremna boriti se za sam vrh ljestvice. Kako istodobno igraju Orijent i Dugopolje, pa potom Dugopolje i Dragovoljac, vjerojatno ćemo biti bliži i nekim drugim odgovorima.
Inter i dalje igra slabo. Vezna linija praktički ne postoji. Mazalović je previše nervozan i od njega, prave koristi, u negdašnjem smislu, praktički nema. Dajčer i Dobrić nisu pokazali nešto u što bi se moglo imati povjerenja. Barić igra dosta solidno, ali on je samo desni bek. Lijevi bek Plezier završio je u bolnici zbog ozljede vrata. Stoperi Soldo i Magdić ne pokazuju sigurnost možda i zbog toga što su vezni loši. Najveće razočaranje je srednji napadač Ivan Abramović za kojega se mislilo kako će biti pravo drugoligaško otkriće. Silvio Goričan samo na trenutke igra dobro i u Zaprešiću je Martin Šroler jedino što vrijedi. Na treneru Ivkoviću vidi se iscrpljenost, njegova prigovaranja sucu odaju slabost, a ne snagu. On će vjerojatno reći kako ima šest mlađih igrača, kako je prosjek godina iznimno nizak, ako se izuzmu Mazalović i Barić, što je točno, no otkriva i nogometnu tugu iznimno lijepog stadiona i nadasve simpatičnog grada Zaprešića.
Martin Šroler (22) na posudbi iz Gorice nije baš u svemu dijelio mišljenje izvjestitelja s utakmice: "Pa vidjeli ste da smo dali sve od sebe, ostavili smo srce na terenu", pokušao je biti slikovit, a na pitanje zašto ne pokuša više sam kad se čini da je za to sposoban, odgovorio je: "Ja igram za momčad, ne želim igrati za sebe". Potom smo ga pitali zašto se ne nametne u Gorici nego ovdje gubi vrijeme: "Ja sam na posudbi do kraja sezone, a tamo su opet doveli neke nove".
Rudeš nije ostavio neki dojam, osobito je bio neuvjerljiv u prvom poluvremenu kad je trener Mario Carević zamalo ispao iz kože. Valja reći kako je Besart Abdurahimi nastupio, iako mu je dan prije umro otac. Abdurahimi je igrao po vlastitoj odluci. Protiv Međimurja prije tjedan dana zabio je tri gola i dvaput asistirao. Sigurno je kako, u trenucima najvećeg osobnog gubitka, to nije mogao ponoviti. Glavnu prevagu Rudeš je ostvario u sredini terena posebice vrlo dobrom igrom kapetana Domagoja Muića i dobrom igrom prinove iz Vinkovaca Rene Šarića. Solidan je bio vratar Bruči, te stoperi Tepšić i Ćosić.