SportNews.hr

prava sportska priča

Dragovoljac je nadigrao Osijek II u gostima, ali nije pobijedio. Domaći su u 90. čak imali i prigodu utakmice. Šubarić je obranio zicer. Sada dolazi Junak, a onda veliki derbi u Dugopolju

OSIJEK II - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 0:0

OSIJEK - Gradski vrt. Bez gledatelja. Glavni sudac: Turčin (Tuhelj) 7. Pomoćni suci: Fajfarić (Varaždin) i Sinković (Lepajci). Četvrti sudac: Slunjski (Varaždin). Delegat: Polić (Pleternica). Kontrolor sudaca: Strusa (Virovitica).


OSIJEK II: Barešić - (od 17. Kovačević 6), Burčul 6, Barišić 6, Karamatić 6, Mekić 6 (od 78. Uwem -), Cherif 6, Stranput 5,5 (od 64. Hanuljak 5,5), Latković 5,5 (od 78. Janušić -), Kuprešak 6, Sekulić 6, Beljo 5,5. Trener Tolić 6.


HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić 7, Majstorović 7, Bagadur 7, Ivkič 6,5, Valentić 6, Pasariček 6, Burić 6, Ernst 6,5 (od 82. Florucz -), Viduka 6,5 (od 70. Oreč 6), Amoateng 6 (od 82. Martinez -), Perić 5,5 (od 62. Stjepanović 6). Trener Kuljanac 6,5.

Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Šubarić (Hrvatski dragovoljac).

Da je Dragovoljac uložio samo deset posto više pritiska, tempa, pa i rizika, on bi ovu utakmicu dobio i zadržao bi pet bodova prednosti ispred drugoplasirane Opatije, no kako nije, mogao je utakmicu i izgubiti. U 90. minuti domaći napadač Beljo imao je prigodu utakmice, ali je vratar Šubarić izvrsno obranio. To je bila jedina šansa Osijeka II tijekom cijelog susreta. Dragovoljac je prije toga pogodio vratnicu (Viduka), a šanse su imali Amoateng, Stjepanović i Ivkič. Ponekad je bod velik, poglavito u gostima, a ponekad i nije, osobito ako se ne napadne svim silama i ne uloži dodatni rizik, jer je u ovom trenutku Hrvatski dragovoljac bolji i bilo bi realno da je pobijedio.
Vratar i kapetan momčadi Zvonimir Šubarić imao je svoje rezon: "Morali su i domaći imati jednu šansu, a morao je i golman nešto obraniti".
Učinilo se da je Šubarić preskroman, ali se nije dao: "Svaki bod u gostima je dobar. Prvenstvo je izjednačeno i napeto".
Kapetane, to je točno, ali tako ćete moći reći, ako se 5. ožujka iz Dugopolja vratite s bodom. Ovaj Osijek II nije onaj jesenski: "Istina je, no mora i Dugopolje u subotu proći na Krimeji, da bismo bili sasvim blizu. I ne samo pobijediti Orijent u gostima, nego i zaostalu u Vinkovcima. Vjerujem da ćemo mi svladati Junak".
Dugopolje na trećem mjestu ima četiri boda manje, ali i utakmicu manje.
Ivan Stjepanović je u prošlom kolu ušao u drugom poluvremenu i donio pobjedu u Zmijavcima. I danas je ušao u drugom poluvremenu, imao je šansu, ali nije zabio. Očekivalo se da će igrati od početka s obzirom na učinak protiv Croatije. "Bilo je govora da počnem. Razlog što nisam je taj, što sam, zbog ozljede pete, počeo trenirati dva tjedna prije početka prvenstva", objasnio je Stjepanović.
Već je izgledalo da će igrač utakmice biti Valentino Majstorović, ali kad je u 90. minuti Šubarić obranio zicer, to se promijenilo.
"Nisam sto posto siguran, ali čini mi se da je onaj udarac Viduke u prečku završio u golu", propitivao je Majstorović.