SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš poveo na samom početku, a nakon toga nastupa potpuna dominacija Kustošije i dva gola u mreži domaćina za pobjedu. Drugo poluvrijeme pored bolje igre Rudeš nije uspio zatresti mrežu izvrsnog Šuškovića. Carević nervozu usmjerio prema sucu Jelenčiću.

RUDEŠ - KUSTOŠIJA 1:2 (1:2)

ZAGREB - ŠC Rudeš. Bez gledatelja. Glavni sudac: Jelenčić (Kastav)  Pomoćni suci: Belan (Rijeka) i Sinković (Lepajci). Četvrti sudac: Rožman (Rijeka). Delegat: Firm (Zagreb). Kontrolor sudaca: Bošnjak (Harkanovci).

Strijelci: 1:0 autogol - Vištica 2', 1:1 - Šlogar 20' 1:2 autogol - Ćosić 45'

RUDEŠ: Bruči, Jalinous Darius (od 46 Abdurahimi), Kolega (od 80 Kelez), Ćosić, Brajković, Šarić (od 80 Knežević), Žutić ( od 46 Franić),Muić, Durdov, Grgić, Andačić (od 62 Jelavić)

Trener. Mario Carević

KUSTOŠIJA: Šušković, Vištica, Barada, Brodić (od 90+3 Kevrić), Šlogar ( od 81 Regvar), Vukaelić (od 81 Plantak), Šušković-Jakopec, Ivanković, Havojić (od 71 Jurčec), Pavković, Matteoni

Trener: Ivica Landeka

Pored toga što je Rudeš poveo u drugoj minuti autogolom Vištice Kustošija je trebala masakrirati Rudeš u prvom poluvremenu, na odmor se otišlo samo s golom prednosti za goste.

U samom otvaranju Rudeš je vodio, a potom nastupa potpuna dominacija gostiju, jurišali su prema golu Bručia svi, a najveću pometnju u obrani Rudeša radili su Vukelić i Šlogar. Šlogar je izjednačio, a prije gola lukavo je nakon ulaska s desne strane u šesnaesterac uz samu gol crtu opalio i malo je nedostajalo da savlada Bručija, lopta je iznad grede završila u gol autu. Rudeš se branio svim silama pokušavajući iznijeti loptu na suparničku polovinu što mu je u cijelom poluvremenu uspjelo tek nekoliko puta. Odlična igra Kustošije donijela joj plod u posljednjoj minuti prvog dijela kada Vukelić s desna oštro ubacuje u peterac, tu su Šušković-Jakopec, Ćosić, a Havojić spremno čeka rasplet, na kraju Ćosić skreće loptu u vlastitu mrežu.

Drugo poluvrijeme pripalo je Rudešu koji atakira i želi što prije poravnati, ali čini to dosta nervozno i stihijski, a i Toni Šušković u nekoliko navrata vrhunski reagira što dodatno frustrira domaće napadače. Kako se bližio kraj nervoza sve je više rasla i sve češće su se reakcije usmjeravale prema sucu Jelenčiću u čemu je prednjačio trener Carević pa je tako u 85' dobio žuti karton.
Kustošija je uspjela obraniti prednost iz prvog poluvremena i potpuno zasluženo odnosi tri boda iz Rudeša.

- Malo lošije smo krenuli u utakmicu pa smo kažnjeni ranim vodstvom domaćina. Nakon toga smo se posložili, cijelo prvo poluvrijeme bili smo dominantni, zasluženo zabili dva gola, mogli smo i treći i četvrti. Drugo poluvrijeme održali smo prednost i odoljeli njihovim naletima. Po meni zasluženo smo pobijedili i nosimo tri boda doma, rekao nam je ponajbolji na terenu Vukelić iz Kustošije.