SportNews.hr

prava sportska priča

Zmijavci su u sedam posljednjih utakmica postigli šest pobjeda. Ako uđu u Prvu HNL igrat će u Dugopolju. Croatia ima najbolji raspored, no trener Lalić više voli utakmice u gostima. Sedam igrača ima iskustvo zagrebačkih klubova

Croatia iz Zmijavaca danas se opasno približila donekle pobjeglim Dragovoljcu, Dugopolju i Opatiji. U nedjelju popodne u Zmijavcima  pao je Osijek II (1:0) i sada je Croatia s 33 boda četvrta, samo bod iza treće Opatije. Zmijavčani su po mnogočemu posebni. U prvom redu po tome što su podnijeli zahtjev za prvoligaškom licencijom, iako je prvi potencijalni stadion na kojem bi eventualno mogli igrati 70-ak kilometara udaljeno Dugopolje. 
"Da, točno je prijavili smo stadion u Dugopolju", kaže direktor kluba Svetimir Mrkonjić.
Zatim, tu je činjenica da imaju pritajenu, ali odličnu momčad. U njihovu sastavu danas su bila sedmorica igrača koji su igrali u zagrebačkim klubovima, jedan 19-godišnji Marko Šuto još je član Lokomotive, na posudbi u Croatiji. Najviše ih  je igralo u Lokomotivi i Rudešu: Karoglan, Mate i Marko Šuto u Lokomotivi, Erick, Mrkonjić i Jukić u Rudešu, ali i Todorić u Hrvatskom dragovoljcu. Pojedini su igrali i u više zagrebačkih klubova. 
Posebnost je i to da su u posljednjih sedam prvenstvenih kola Zmijavčani šest puta pobijedili, a izgubili su od Dragovoljca u prvom proljetnom kolu na svom terenu, što i danas zbunjuje i nameće pitanje: je li Dragovoljac ipak najjači, je li to bio sam slab Croatijin dan, ili ona još nije posve spremna za prvo mjesto.
Trener Croatie je 45-godišnji Vik Lalić, svojedobno igrač Hajduka, inozemnih klubova, te Solina i Dugopolja, kao i trener u Hajduku.
Razgovor s njim, poslije pobjede nad Osijekom II, tekao je ovako:
Raspored predstojećih utakmica čini se povoljnijim od ostalih kandidata za prvo mjesto. Dugopolje dočekujete 4. travnja, a Opatiju 16. svibnja. Je li to prednost?
"Nije, jer bismo mi više voljeli igrati u gostima. Naš teren nije osobite kvalitete, mi dobro igramo od noge do noge, i primjerice izvrsno nam je, prije osam dana, odgovarao teren s umjetnom travom u Bijelom Brdu", objasnio je Lalić.
Prvi put ovog proljeća u Zagrebu ćete gostovati 19. ožujka u Sesvetama. Najmanje sedmorica vaših igrača bili su članovi zagrebačkih klubova, a neki su i sada?
"Ne samo Marko Šuto, nego i Karoglan je na posudbi iz Lokomotive".
Vaš igrač je sada Brazilac Erick. Dok je nedavno igrao u Rudešu bio je najbolji?
"Erick je prvoligaški nogometaš. Dok sam bio skaut praške Slavije dobro sam ga upoznao. To je kompletan igrač i što je posebno važno, Brazilac s radnim navikama."
Moglo bi se dogoditi da 29. svibnja vi slavite prvo mjesto, a Dinamo II s kojim ćete igrati u tom posljednjem kolu, ispadne iz Druge HNL?
"Mislim, što se Dinama II tiče, kako se to neće dogoditi. A što se našeg čuda tiče, još su tri mjeseca pred nama
i sve je otvoreno.", zaključio je Lalić.

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room