SportNews.hr

prava sportska priča

Cibaliji bod kod Kustošije nakon što je imala dva gola prednosti. Sucu Terziću utakmica se otela kontroli jer je bio zaboravio da ima kartone, a onda zažutio i zacrvenio obje momčadi!

KUSTOŠIJA - CIBALIA 2:2 (0:1)

ZAGREB - Stadion Kstošijai. Bez publike. Glavni sudac: Terzić (Split) . Pomoćni suci: Pavić (Split) i Kuduz (Vrlika). Četvrti sudac: Jurić (Split). Delegat: Medvedec (Split). Kontrola sudaca: Volf (Viškovo).

Strijelci: 0:1 - Perić-Komšić 4', 0:2 - Perić - Komšić 49', 1:2 - Jurčec 51', 2:2 - Brodić 70'

KUSTOŠIJA: Šušković, Vištica, Barada, Brodić, Ljubanović, (od 68  Silva de Suoza, Vukelić (od 82 Turković), Šušković -Jakopec, Ivanković, Havojić (od 46 Šimunić), Pavković (od 46 Jurčec), Matteoni (od 68 Plantak)

Trener Landeka.

CIBALIA:Đaković, Išasegi, Baltić, Miljanić (od 78 Galić), Diyoke (od 78 Knežević), Jazvić (od 90+4 Laštro), Rugašević, Tia, Perić - Komšić, Oršolić, Pavlak (od 90+2 Karabatić).

Trener Tomić.

Crveni karton: Cibalia: Perić - Komšić 67' drugi žuti, TIA 90+2 drugi žuti. Kustošija: Vištica 72' drugi žuti

Cibalia iz Kustošije odnosi bod, a mogla je sva tri. Gosti iz Vinkovaca odmah u otvaranju poveli su golom Perić-Komšića, što je dosta učinilo igru Kustošije nervoznom i nepovezanom, vezni red jednostavno nije štimao. Takva nervozna igra donijela nekoliko neopreznih, ali oštrih startova koje sudac Terzić nije sankcionirao, kao da je zaboravio da ima u džepu kartone, što je doprinijelo da je potpuno utakmicu ispustio iz kontrole što je rezultiralo s 3 crvena kartona zbog drugog žutog kartona, a ukupno je dodijelio devet žutih.

Na odmor se otišlo s prednošću Cibalije, a scenarij iz prvog poluvremena se ponovio Perić - Komšić je u 49' opet strijelac za veliko slavlje gostiju. Jan Jurčec vrlo brzo u 51' crveno-crnim vraća nadu. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 67' kada dvostruki strijelac Perić-Komšić potpuno nepotrebno nakon dosuđenog prekršaja loptu šalje izvan igrališta zašto dobiva drugi žuti karton i ostavlja svoju momčad u brojčanom minusu. Kustošija koristi šok gostiju zbog isključenja njihovog napadača i vrši pritisak pod kojim obrana Cibalije popušta u 70', Brodić je najspretniji ispred vratara Đakovića čime se istopila prednost gostiju.

Do kraja ostalo je vrijednim zabilježiti još da su teren zbog drugog žutog kartona morali napustiti Vištica u 72' i TIA u 90+2.

Na kraju podjelom bodova moraju biti zadovoljne obje momčadi, Cibalija može žaliti što je ispustila pobjedu, a Kustošija slaviti što se spasila poraza.

Nakon što smo pogledali tri utakmice Kustošije u nastavku (Sesvete, Rudeš i Cibalia) i ni u jednoj Plantak nije bio starter, nameće se pitanje zbog čega je njegovo mjesto startera podčinjeno igrački podređenim njemu. Plantak je igrač prvoligaške kvalitete, koji je došao u Kustošiju stjecajem nekih okolnosti i stoga da igrom oživi karijeru, a mogući razlog odabira za to Kustošije je što su trener Landeka i Jurić aktivni u Sindikatu igrača i dobro znaju kroz što sve neki igrači prolaze kada se nađu u Plantakovoj situaciji. Istina je da Plantak minutažu od tridesetak minuta iskoristi na najbolji način i igra momčadi s njim u igri puno bolje izgleda.