SportNews.hr

prava sportska priča

Marko Dergez s naslovnica lokalnih medija nakon utakmice na Kantridi i dosuđena dva kaznena udarca za Opatiju u 89' i 96' postao zvijezda interneta i društvenih mreža "Lijepe naše"

Foto: FacebookFoto: Facebook

Derbi 23 kola 2. HNL igrao se jučer u subotu na Kantridi. Dubrava je imala prednost do 89' i kada se očekivao kraj utakmice, Opatija se pomirila s time da tri boda idu na Grana Klaku, na scenu stupa sudac Marko Dergez. Prvo je označio kazneni udarac za Opatiju u 89', a nakon toga i u 96'. SportNews je sinoć dobio snimak situacija oba kaznena udarca koje smo objavili na našoj FB stranici. U vrlo kratkom vremenu on je izazvao veliku pozornost.

Marko Dergez sudac je iz Nogometni savez Koprivničko-križevačke županije od 2014 godine, rođen 15.12.1991. godine u Koprivnici, a na listu sudaca 2.HNL dolazi ove sezone, a prva utakmicu sudio je na Kantridi 15. kolo Opatija i Croatia Zmijavci koja je pripala gostima 3:2. Zatim je na četiri utakmice bio 4. sudac , a jučerašnja utakmica mu je druga u kojoj je imao glavnu ulogu.

Uz Marka Drezgu suca u Koprivničko križevačkoj županiji veže se nekoliko zanimljivih članaka o incidentima na lokalnim terenima nakon kojih su uvijek kažnjavani dosta drastičnim kaznama igrači, a na malonogometnom turniru Jurici Ivanušecu je izrečena zabrana od deset godina nastupanja zbog toga što je Dergeza udario loptom u glavu. Mihael Štrkalj, predsjednik, igrač i kapetan NK Lipe iz Hlebina, kažnjen je s devet mjeseci kazne obnašanja svih dužnosti u nogometu nakon utakmice Osvita i Lipe. Prekinuta je utakmica Županijskog kupa između Fugaplasta i Prekodravca u 43. minuti, glavni akteri prekida bili su igrač Fugaplasta Atila Šolo i glavni sudac susreta Marko Dergez.

Marku Dergezu nisu strane kontroverze i repovi koji se povlače nakon nekih utakmica koje je vodio kao glavni sudac, nameće se pitanje kako je uz takav image uspio dospjeti na listu 2.HNL.

- Suđenje nekih sudaca u 2. HNL je sramotno, samo to mogu reći, komentirao je Ivan Topčić dopredsjednik i glavni sponzor Dubrave TK