SportNews.hr

prava sportska priča

BSK je pobijedio Dubravu i ima dva boda manje od oboljelog Dragovoljca, ali bude li prvak neće u Prvu HNL. "Bolje prvi na selu, nego drugi u gradu". Dubrava će Kup utakmicu s Jarunom igrati na Klaki

BSK - DUBRAVA TK 2:0 (1:0)
 
BIJELO BRDO - Stadion BSK-a. Bez gledatelja. Glavni sudac: Marić (Sisak) 7. Pomoćni suci: Trklja (Petrinja) i Mioković (Sisak). Četvrti sudac: Ješić (Sisak). Delegat: Bukal (G. Rijeka). Kontrolor suđenja: Metličić (Škrip).
 
STRIJELCI: 1:0 - Gvozdenović (36), 2:0 - I. Mihaljević (90+2).
 
BSK: Đilas 7, Periša 7, Dalić 7, Majtanić 7, Župan 7, Mišić 7,5, Mory Gbane 7 (od 89. Gabrić -), Ilić 7 (od 66. I Mihaljević 7), Gvozdenović 7 (od 89. Aleksić -), Seibol 7(od 66. Vrdoljak 6,5),  Dabro 7,5. Trener Steinbruckner 7.
 
DUBRAVA TK: Idama Cyprian 6, Cerovec 6 (od 81. Ljubanović -), Korca 6, Džaferović 6, Maglica 6, Šugić 5,5 (od 46. Jurić 6,5), Srbljinović 5,5 (od 58. Alghoul 6), Fintić 6,5, Marton 6 (od 46. Ibishi 6), Fruk 6, Mudražija 6. Trener Šantek 6.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Mišić (BSK).
 
Dubrava nije uspjela pomoći sebi, kao ni od korone oboljelom Hrvatskom dragovoljcu. Razlika između vodećeg Dragovoljca i drugoplasiranog BSK-a sada je samo dva boda, s tim da momčad iz Sigeta ima utakmicu manje i to ovu, u ovom kolu, odgođenu u gostima s Opatijom. Čini se kako će se Dragovoljac iz izolacije vratiti u utorak 20. travnja, iscrpljen i sa višednevnom stankom u treninzima baš za susret protiv BSK-a u Bijelom Brdu, koji će u neku ruku biti derbi cijelog prvenstva. Ali pritom, najvažnija jest činjenica da Bjelobrđani ne žele u Prvu HNL, makar bili i prvaci, a nisu ni podnijeli zahtjev  za licenciju.
"Da točno je, ako i osvojimo prvo mjesto mi ćemo Prvu HNL prepustiti drugom ili trećem na ljestvici s licencijom", izjavio je poslije pobjede nad Dubravom kapetan momčadi Vedran Dalić.
Prije nekoliko sezona Dalić je igrao u Rubinićevom Vinogradaru koji je iz sezone u sezonu osvajao prva mjesta u prvenstvima treće lige i nikada nije želio gore. Znači li to da će vam se to dogoditi i ovdje?
"Moglo bi se dogoditi, iako još nije sasvim izvjesno da ćemo prvaci i biti. Ja sam vjerovao u Dugopolje, no ono je počelo posrtati. U idućem kolu mi imamo teško gostovanje protiv Orijenta koji bi se također mogao uključiti u utrku, ako sutra pobijedi Dinamo II na stadionu u Kranjčevićevoj. U našem klubu smatraju kako još nije sazrijelo vrijeme za prvoligašku konkurenciju, ali je cilj što bolji plasman u prvenstvu. Naravno da bi prvo mjesto bio senzacionalan podvig", ustvrdio je Dalić.
U Vinogradaru se tajilo kako zahtjev za licencijom nije ni predan, ovdje se to jasno kaže?
"Tamo je to bilo drukčije. Ja bih to podveo pod šalu: bolje je biti prvu na selu nego drugi u gradu."
Dubravu ste dugo lomili. Na kraju je moglo biti i uvjerljivije?
"Gosti su u prvih 20 minuta bili prilično uspješni. Fintić je šarao po našoj umjetnoj travi", komentira kapetan BSK-a.
Svi se nekako koncentriraju na Dabru pa onda i drugi vaši igrači dobivaju prigode za golove?
"Dabro je u središtu pažnje. Na žalost zbog ozljeda mišića nisu igrali strijelci Bajić i Čikvar. Čuvanje Dabra pomoglo bi im da zabiju i naša bi pobjeda bila uvjerljivija", pretpostavlja Dalić.
Trener Dubrave Darko Šantek ne misli kako je ovaj poraz poziv na paniku.
"Već u petak u Kustošiji  igramo protiv Hajduka II koji ima tri boda manje i pobjedom bismo se definitivno odvojili i stekli sasvim povoljnu situaciju", ističe Šantek.
Prvih 20 minuta igrali ste dobro, ali s obzirom da niste zabili, poraz kao da se morao dogoditi? U kojoj mjeri je tome pridonijela slaba igra zadnjih veznih Šugića i Srbljinovića?
"Vidjeli ste da sam ih zamijenio. I stoperi su imali previše muke s Dabrom, iako je, istini za volju, najbolji strijelac lige."
U utorak igrate Kup ZNS-a protiv ambicioznog trećeligaaša Jaruna?
"Dogovorili smo zamijeniti domaćinstvo. Igrat će se na našem igralištu s umjetnom travom na Klaki u 16,30."