SportNews.hr

prava sportska priča

Dragovoljac je dobio licenciju za Prvu HNL već u prvom stupnju, Rudeš nije. Kurilovec prošao za Drugu HNL, Jarun i Trnje nisu. Žalbe do 5. svibnja

Stadion KranjčevićevaStadion Kranjčevićeva
Hrvatski dragovoljac već u prvom stupnju licenciranja dobio je "zeleno svjetlo" za Prvu HNL. Ako položi i natjecateljski uvjet igrat će na stadionu u Kranjčevićevoj. Rudeš zasad nije dobio licenciju ni za Prvu ni za Drugu HNL. Opatija i Orijent 1919 nisu prošli za Prvu HNL. Drugoligaške licencije dobili su trećeligaši Kurilovec (igrao bi na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici), Lučko i Belišće. Visoko plasirani zagrebački trećeligaši Jarun i Trnje također (zasad) nisu dobili licencije. Nije dobila ni Mladost iz Ždralova vodeća u sjevernoj  skupini 3. lige, također nije dobila ni trenutačno prva Crkvenica u zapadnoj skupini. Nisu prošli ni Marsonia ni Vukovar 1991 s istoka. U ovom trenutku drugoplasirano Hrvace na jugu nije dobilo licenciju. Žalbe se podnose do 5. svibnja.
"Žalit ćemo se, problem nije velik, nešto oko pomoćnog igrališta. Bitno je da na zelenom polju budemo najbolji. Ovih 0:5 u Lučkom nije nam dobro sjelo", izjavio je Žica Janječić, stručni suradnik Jaruna.