SportNews.hr

prava sportska priča

Dubrava ne može triput u nizu igrati vrhunski. Solin je pobijedio fantastičnim golom Ninčevića, ali je glavnu junak bio trener Matić koji izvrsno mijenja igrače. Poslije Rudeša to je učinio i protiv Dubrave

DUBRAVA TK - SOLIN 1:2 (0:0)

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Bez gledatelja. Glavni sudac: Matasović (Đakovo) 6,5. Pomoćni suci: Pejić (Vukovar) i Lončar (Čačinci). Četvrti sudac: Vargović (Virovitic). Delegat: Capan (Vinkovci). Kontrolor suđenja: Šupraha (Zadar).

STRIJELCI: 0:1 - Repić (62), 1:1 - Čolić (68), 1:2 - Ninčević (88).

DUBRAVA TK: Mustapić 6,5, Cerovec 6 (od 46. Boršić ), Korca 6, Dučkić 6, Maglica 6, Srbljinović 6 (od 65. Jung 6), Alghoul 6, Fintić 6,5, Jurić 6 (od 65. Šugić 5,5), Fruk 5,5 (od 46. Ibishi 6), Mudražija 5,5 (od 65. Čolić 6,5). Trener Šantek 6.
SOLIN: Topić 7, Pekić 6, Franić 7, Vulikić 7, Tomić 6,5, Baković 6,5 (od 54. Ninčević 7,5), Zeljković 6,5, Matova 6 (od 72. Puljić 6), Laušić 6,5 (od 72. Donsanti 6), Vodanović 6 (od 54. Repić 7), Veljača 6 (od 84. Kušet -). Trener Matić 7,5.
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Ninčević (Solin).

Dubrava TK, iako sigurna u drugoligaškom sedlu još nema snage pobijediti tri utakmice u nizu u jednom tjednu. Prošli petak u dramatičnom susretu svladali su Hajduk II, potom su u srijedu, s borbenošću do granice izdržljivosti, prilično neočekivano pobijedili u Sesvetama, da bi danas sa Solinom djelovali posve iscrpljeno: bez ideje, tempa i pritiska, što je na kraju dovelo do poraza.
Trener Darko Šantek to je ovako ocijenio: "Igrali smo u trećoj brzini. Tri utakmice u jednom tjednu u istom tempu i sa 120 posto koje smo pružili u Sesvetama, još su za nas previsoka ljestvica."
Unatoč tome imali ste 1:1 do pred sam kraj, a onda primili gol s gotovo 30 m?
"Istina je, ali ne mogu kriviti našeg vratara. Mustapić je u 48 minuti sjajno obranio udarac Veljače, ali šut Ninčevića, s 30-ak metara za 1:2, bio je neobičan po snazi i putanji. Tko zna kada će Ninčević opet tako šutirat. Čak i na samom kraju, pri posljednjem napadu, naš Ibishi imao je šansu za izjednačenje."
Zašto nije igrao Marton?
-U petak se ozlijedio.
Dubravu koči i to što Mudražiju neće gol (nije zabio šest kola, od 12. ožujka) i što Fruk nije ujednačen u formi. Posustala je i i tijekom prvenstva sjajna osovina zadnjih veznih Šugić - Srbljinović. Jedino je Fintić igrao dobro.
Solin sigurno korača prema zoni drugoligaškog opstanka. U posljednjih šest utakmice četiri puta je pobijedio i dvaput igrao neodlučeno. Nije izgubio od 13. ožujka. Prije tjedan dana također u Zagrebu, u Rudešu osvojio je bod poslije 0:2, izjednačivši pred kraj, u roku četiri minute, kad se činilo da će auto-cesta do Solina biti zalijevana suzama. Trener Ivan Matić odlično vodi momčad. Postao je pravi stručnjak za izmjene osobito otkad se može zamijeniti petoricu igrača. U Rudešu je uveo Bakovića i Laušića i oni su za četiri minute izjednačili rezultat. Danas u Kustošiji počeo je s njih dvojicom, a onda je tijekom drugog poluvremena uveo iskusnije Repića i Ninčevića koji su svojim pogocima donijeli tri boda. Matić očito mijenja planski i ne čini to samo da bi zamijenio po logici tko je u jednom trenutku slabiji.