SportNews.hr

prava sportska priča

Poslije pobjede u Vinkovcima predsjednik Rudeša Klarić je izjavio: Ništa nije gotovo, još možemo biti prvaci. Potvrdio je ocjenu da je Brajković bio najbolji. Po Baltiću najbolji je bio Šarić

CIBALIA - RUDEŠ 0:2 (0:0)

VINKOVCI - Stadion HNK Cibalia. Bez gledatelja. Glavni sudac: Bundović (Bjelovar) 7. Pomoćni suci: Ćosić i Starčević (Bjelovar). Četvrti sudac: Kurbaša (Osijek). Delegatkinja: Marica Kesak (Zlatar). Kontrolor suđenja: Ljubičić (Osijek).

STRIJELCI: 0:1 - Durdov (49), 0:2 - Brajković (64)

CIBALIA: Slukić 6, Oršolić 6, Laštro - (od 10. Karabatić 6), Pavlak 5,5 (od 62. Knežević 5,5), Isasegi 6, Baltić 6, Crnov 5,5 (od 79. Križanović -) , Rugašević 6, Diyoke 5,5, Miljanić 5,5 (od 62. Perić-Komšić 5,5), Jazvić 5,5 (od 79. Bubnjar -). Trener P. Tomić 6.

RUDEŠ: Bruči 7, R. Ćosić 7, Grgić 7, M. Ćosić 7, Brajković 8, Muić 7,5, Šarić 8 (od 90+2 Marković -), Jergović 6,5 (od 46. Franić 7), Darius Jalinous 6 (od 46. Kolega 6,5), Abdurahimi 7 (od 84. Andačić -), Durdov 7 (od 68. Jelavić -). Trener Šušnić 7,5.


Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Brajković (Rudeš).
Rugašević drugi žuti u 79. minuti.

Rudeš je pobijedio u Vinkovcima klub koji uz Dragovoljac jedini zasad ima prvoligašku licenciju. Ali čini se da je Cibalia definitivno ostala bez izgleda da ispuni natjecateljski uvjet, da bude prvak ili barem plasirana do trećeg mjesta. Iako je nevjerojatno da Dragovoljac s ovolikom prednošću, na kraju, ne bi bio ispred vinkovačkog kluba.
U prvi plan, da ugrozi Sigećane, sada je uskočio Rudeš. Njegova 44 boda i utakmica s Dragovoljcem 11. svibnja na domaćem terenu daje mu nadu. Rudeš ima dvije utakmice više i ako u neodigranim susretima s Opatijom u gostima i s Dinamom II kao domaćin, Dragovoljac ne osvoji barem dva boda, situacija na vrhu mogla bi se zakomplicirati.
Predsjednik Rudeša Pero Klarić, zračio je optimizmom poslije pobjede u Vinkovcima: "Ništa još nije gotovo. Mi ćemo se boriti do kraja."
Zanimljive su bile ocjene o igraču današnje utakmice. Naravno da je to bio netko iz redova Rudeša, ali tko? Jedno mišljenje zastupao je Tomislav Baltić (28) jedna od legendi Rudeša, trenutačno igrač Cibalie koji je u 4,5 godine odigrao 105 utakmica za Rudeš. Po tome je drugoligaški rekorder.
"Mislim kako je najbolji bio Rene Šarić. Potom Muić. Dobro poznajem Šarića, donedavno smo zajedno igrali u Cibaliji."
Predsjednik Klarić je bio drukčijeg stajališta: "Brajković je, iako u neku ruku bek, opet zabio kao i u prošlom kolu protiv Zmijavaca. To govori o iznimnom potencijalu."
Zanimljivo je i što kaže Šarić: "Ne bih sebe stavljao u prvi plan, premda se uvijek trudim biti što bolji. Brajković je nešto mlađi od mene, ali je već zreo igrač."