SportNews.hr

prava sportska priča

Šubarić čudo od vratara: obranio je sve pa i kazneni udarac i odveo Dragovoljac na prag Prve HNL. Rudešove šanse, kako bi postao prvak, ovim remijem Dragovoljca, manje su. Bez Weitzera Opatija nije ono što je bila

OPATIJA - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 0:0
 
RIJEKA - Stadion Kantrida. Bez gledatelja. Glavni sudac: Lučić (Vinkovci) 7,5. Pomoćni suci: Babić (Osijek) i Grofelnik (Valpovo). Četvrti sudac: Bezelj (Pula).
 
OPATIJA: Iveša 8, Malinić 6,5, Jukičić 7, Bertoša 7, Kukoč Petraello 7,5, Ivančić 7 (od 46. Fumić 7), Lucić 7, Glavaš 6,5 (od 77. Klapan 7), Matulja 7 (od 54. Bjelanović 6), B. Bogolin 6,5 (od 61. Maloku 6,5), Junuzović 7 (od 61. Pejanović 6,5). Trener Čizmarević 7..
 
HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić 9, Oreč 7, Ivkič 7, Valentić 7, Majstorović 7, Burić 7,5, Bašić 7 (od 86. Stjepanović -), Zaongrana 7, Viduka 7,5, Raul 6,5 (od 70. Roca 6), Perić x6(od 79. Martinez -). Trener Kuljanac 7,5.
 
Ocjena utakmice: 7,5.
Igrač dvoboja: Šubarić (Hrvatski dragovoljac).
 
Sjajna utakmica, da je još palo i golova bila bi to ljepotica prvenstva. Bilo je toliko šansi da ih je gotovo nemoguće sve precizno pobrojati, ali su vratari bili sjajni. Posebice izvrstan bio je Zvonimir Šubarić, gostujući čuvar mreže, koji je obranio i Bogolinov udarac s bijele točke. Njemu će u svibnju biti 24 godine i, kako u ovom prvenstvu brani, ponuda bi u ljetu moglo biti na sve strane. Utakmicu je presudila Šubarićeva perfektna obrana u drugoj minuti vremenskog dodatka, kada je obranio Bjelanovićev šut glavom s pet metara. Dragovoljac je opasno pritisnuo na početku drugog poluvremena. U 47. minuti Opatija (Kukoč) je izbacila loptu s gol-linije, a već u sljedećoj minuti Iveša je obranio "nepromašivu" šansu Perića. Tragičar susreta bio je Marko Bjelanović. Njegova neučinkovitost u 69. i 92. minuti stajala je Opatiju pobjede. Pretpostavljalo se kako će i ulazak Pejanovića pomoći efikasnosti domaćih, ali on nije nadmašio također nepreciznog Juzunovića. Kukoč na beku pružio je odličnu igru. Proljetna Opatija je slabija od jesenske jer nema Ivora Weitzera. Nema mirnoće, nema precizne lopte i nema zadnjeg pasa. Nema ni obnovljenih reflektora na Kantridi kako bi Opatija mogla računati na licenciji u žalbenom postupku, ako će u njega uopće i ući.
Ako nastavi u ovakvom ritmu Dragovoljac će biti prvak i novi član Prve HNL. Još samo Rudeš može eventualno ishoditi licenciju. Njegov zaostatak za Dragovoljcem je pet bodova, predstoji mu doduše derbi s njim na svom terenu, ali ima jednu utakmicu više i to svakako nije prednost. Samo čudo moglo bi Rudeš vratiti u Prvu HNL, no čuda u nogometu se događaju!