SportNews.hr

prava sportska priča

Dragovoljac je pobijedio u Rudešu i došao na korak do Prve HNL. Utakmicu je odlučio Viduka kojega je trener Kuljanac uveo po naputku predsjednika Perića. Abdurahimi nije realizirao kazneni udarac za Rudeš

RUDEŠ - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 0:2 (0:0)

ZAGREB - Stadion u Rudešu. Bez gledatelja. Glavni sudac: Cestarić (Sisak) 7. Pomoćni suci: Benković (Zaprešić) i Sinković (Lepajci). Četvrti sudac: Turčin (Trsteno). Delegat: Mrzljak (Draganić). Kontrolor suđenja: Conjar (Osijek).

STRIJELCI: 0:1 - Viduka (79), 0:2 - Perić (90+1).

RUDEŠ: Bruči 6, R. Ćosić 6, Grgić 6, M. Ćosić 6, Brajković 6, Muić 6, Šarić 6 (od 82. Kolega -), Franić 6 (od 89. Knežević -), Daniel Jalinous 6,5 (od 71. Andačić 5,5), Abdurahimi 6, Durdov 6 (od 71. Jelavić 5,5). Trener Šušnić 6.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC : Šubarić 7, Majstorović 7, Bagadur 6, Ivkič 6,5, Valentić 7, Burić 7,5, Bašić 7 (od 90+3 Roca -), Ernst Leon-Habib 7,5, Raul 7,5 (od 78. Viduka 8), Martinez 7 (od 60. Oreč 7), Perić 7. Trener Kuljanac 7.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Viduka (Hrvatski dragovoljac).

"Mijenjaj Raula ne može više, uvedi Viduku", predlagao je iz gledališta predsjednik Dragovoljca Marinko Perić, treneru Miroslavu Kuljanacu. Trener se okrenuo, još jednom se uvjerio je li to doista govori predsjednik i onda je postupio po naputku. Uveo je Luku Viduku, na posudbi iz Lokomotive, koji će za dvadesetak dana imati 21 godinu. Time je derbi bio odlučen. Viduka svjež i brz već u sljedećoj 79. minuti zabio je za 0:1. Svježina je bila vrlo važan faktor jer se temperatura popela do 29 stupnjeva. Dvadesetak minuta prije Viduke uveden je Ante Oreč, također na posudbi iz Lokomotive i već se uočavalo kako svojim povećanim kretanjem u neku ruku remeti kompaktnost Rudešove cjeline. No, dok su mogli trčati Martinez i osobito Raul bili su vrlo dobri. Rudeš u završnici nije imao moći izjednačiti rezultat nego je primio još jedan gol u izvedbi Viduke i Karla Perića. Time je Dragovoljac povećao svoju prednost na pet bodova razlike i realno mu treba još jedna pobjeda u tri preostala prvenstvena kola da bi osigurao povratak u Prvu HNL.
Ali nije ni Rudeš lako izgubio ovaj najizravniji derbi. Besart Abdurahimi je u 65. minuti promašio kazneni udarac s bijele točke, kod rezultata 0:0. Njegov šut prošao je pokraj Šubarićeve vratnice. Da je zabio možda bi bilo drukčije. Poslije promašene najidealnije prigode bilo je jasno kako se u tako izjednačenoj utakmici, pod pritiskom jake topline i protiv suparnika koji je najmanje jednako jak, teško može ponoviti neka slična šansa. Abdurahimi je mogao Rudeš povesti prema Prvoj HNL, ali nije. U nogama Rudešovih igrača više nije bilo energije.
Čini se kako je Dragovoljac pobijedio prije svega zahvaljujući svojoj veznoj liniji koja je nadigrala domaću. Burić, Bašić i Ernst-Leon Habib bili su uspješniji od Muića, Šarića i Daniela Jalinousa.
Na utakmici je bio i Zorislav Srebrić viši savjetnik predsjednika HNS-a. Njegova ocjena išla je u drugom smjeru: "Ponajprije valja pohvaliti izniman fer-plej u ovom derbiju."

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room