SportNews.hr

prava sportska priča

Još dva kola i trener Lončarević se oprašta: 76 mi je godina i nikada više neću trenirati neki klub. U 11 kola preporodio je Inter. Igrači su se od 83.do 85. minute opasno naguravali pa čak i hrvali na travi

INTER - BSK BIJELO BRDO 2:1 (1:1)
 
ZAPREŠIĆ - Gradski stadion "Ivan Laljak Ivić". Bez gledatelja. Glavni sudac: Dadić (Zagreb). 6. Pomoćni suci: Podrug i Bošnjak (Zagreb). Četvrti sudac: Čulina (Zagreb). Delegat: Raković (Zagreb). Kontrolor sudaca: Vučkov (Rijeka).
 
STRIJELCI: 0:1 - Dabro (4), 1:1 - Marjanović (41), 2:1 - Miljanić (53).
 
INTER: Križanović 6, Marjanović 7,5, Soldo 7, Dajčer 7, Mazalović 6,5, Dunić 6 (od 59. Šroler 7,5), Marko Uzelac 7,5, Abramović 6,5 (od 61. Luka Uzelac 6), Vranjković 6,5, Goričan 7 (od 90+3 Barić -), Miljanić 7,5 (od 69.Zdunić 6,5). Trener Lončarević 7,5.
 
BSK: Đilas 7, Dalić 6 (od 64. Bajić 6), Gavrić 6,5, Majtanić 6, Gbane 6,5, Mišić 6 (od 64. I Mihaljević 6), Ilić 6, Čikvar 6, Selbol 6 (od 46. Vrdoljak 6), Dabro 7. Trener Steinbruckner 6.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Miljanič (Inter).
Crveni kartoni: Steinbruckner trener (BSK) u 83., Gbane (BSK) 79., drugi žuti, Mazalović  (Inter) 85., drugi žuti.
 
Ilija Lončarević (76)  pravi je čarobnjak nogometnog treniranja. Devedesetih su ga nazivali Mattom Busbyjem hrvatskog nogometa, uspoređujući ga s čuvanim trenerom Manchester Uniteda, po nekima najboljim u povijesti. Naravno Ilija je samo naš, ugledan, uspješan i, što je osobito važno, dugovječan. Iza njega je je doista velika trenerska karijera. Trenirao je 15-ak klubova od kojih neke i više puta. Tako je i s Interom koji je ponovno preuzeo u 12. kolu 14. ožujka. U šest kola prije toga, pod Ivkovićem, Zaprešićani su osvojili samo jedan bod i nastala je panika.. Lončarević je otad pa do danas u 11 utakmica osvojio 21 bod, sa šest pobjeda. U zadnja četiri kola osvojio je 10 bodova sa tri pobjede. I što je najvažnije Inter opet igra odličan nogomet: prepoznatljiv, organiziran i sustavan, dečki su samouvjereni i visoko uzdignute glave.
Utakmica s BSK-om bila je malo bolja nego derbi u utorak između Rudeša i Hrvatskog dragovoljca. Bijelo Brdo je došlo pobijediti, jer može biti prvak, iako neće u Prvu HNL, dok je Interu trebao bod "za svaki slučaj", ali prije utakmice Junak - Solin. Tako se pred sam kraj susret pretvorio u sraz "visokih naboja". Nije bilo onakvog fer-pleja kakvog je u Rudešu uočio gospodin Srebrić! Nije sasvim jasno zašto. Možda je sudac  Toni Dadić, donedavno autoritativan u trećeligaškom natjecanju, na trenutku spustio kriterij odlučnosti. No daleko od toga da bi ga se optužilo za bilo što. Poslije jednog prekršaja igrači su se od 83. do 85. minute opasno naguravali pa čak i hrvali na travi. U teren je utrčao i gostujući trener Tomislav Steinruckner i zaslužio izravno isključenje. Potom se sve smirilo, kao da ničeg nije bilo.
BSK je bolje ušao u utakmicu. Vrlo brzo Dabro je zabio za 0:1. Ali je onda do izražaja počela dolaziti Lončarevićeva taktika. "Stari lisac" opet je nešto izumio. I to bez najboljeg igrača Martina Šrolera koji je do 59. minute sjedio na klupi. Kad je ušao bio je najbolji. Čini se kako ga trener nešto kažnjava. Lončarević je ostvario premoć na sredini terena. Njegovi su bolje kombinirali i što je najvažnije igrali su brže. Tomislav Stenbruckner, poslije meča, činio se žalosnim, možda i zbog tog nesretnog isključenja. A vjerojatno ga je i Stipe Vrdoljak  razočarao. Uvede ga kao "spasenje s neba", a on promaši...
Bilo je logično očekivati kako će poslije ovako uspjele preobrazbe Lončarević nastaviti i u novoj sezoni i pokušati Inter vratiti u staro društvo. Materijala za takav podvig izgleda ima. Lončarević je bio kategoričan u odgovoru: "A ne, nećete me vidjeti. Ne mislim više voditi ni jednu momčad, niti sjediti na trenerskoj klupi. Možda nešto savjetovati. Gotoo je, još dva kola! Imam 76 godina i ne žeiim više nikog trenirati."
Lončarević je iskoristio prigodu da obrani svog prethodnik Tomislava Ivkovića: "Nije on neki krivac. Glavni propusti digodili su se prošlog ljeta između onog i ovog prvenstva. svaki trener donese nešto novo, pa sam tako i ja. imam iskustva, nisam prvi put bio u takvoj situaciji. Imao sam fantastičnu podršku mlađih trenera u klubu."

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room