SportNews.hr

prava sportska priča

Ivan Topčić dopresjednik Dubrave Tim kabel: Napuštamo natjecanje u 2. HNL ligi, zato što ne možemo igrati na svom stadionu jer Grad Zagreb nije ispunio svoju obavezu, izgradnju tribine koja je trebala biti završena prije dvije godine.

Ivan Topčić, dopredsjednik NK Dubrava Tim KabelIvan Topčić, dopredsjednik NK Dubrava Tim Kabel

Grad Zagreb je prije nekoliko godina započeo s obnovom ŠRC Grana-Klaka u čijem se sustavu nalazi i nogometno igralište NK Dubrava TK, izgrađeno je igralište s umjetnom travom kao i mnoga u gradu Zagrebu, obnovljene su svlačionice i klupske prostorije, a potom se u sklopu obnove trebalo pristupiti izgradnji tribine. Pošto su atletičari od strane Grada i pokojnog gradonačelnika "protjerani" sa Svetica gdje je HNS imao ideju izgraditi nogometni kamp, na Grana-Klaki se na igralištu NK Dubrave TK pristupilo izgradnji atletske staze, a do sad su izgrađeni još nekakvi drugi atletski sadržaji, što je odgodilo izgradnju planirane tribine. Prema obećanju od strane Grada i njegovih nadležnih ureda obećano je da će se po završetku izgradnje atletskih sadržaja pristupiti izgradnji tribine bez koje nogometaši Dubrave TK koji su u međuvremenu izborili nastup u 2.HNL nisu mogli dobiti licencu, već treću sezonu igraju prvo u Sesvetama, a sada na stadionu Kustošije. Da više nogometaši Dubrave TK ne vjeruju obećanjima te da je njihovom strpljenju došao kraj potvrđuje nam razgovor sa dopredsjednikom Ivanom Topčić, uglednim gospodarstvenikom čija je tvrtka Tim Kabel sponzor kluba.


-Jedini smo klub Prve i Druge Hrvatske nogometne lige koji sve svoje utakmice igra u gostima, jer igralište ŠRC Grana-Klaka koje je u vlasništvu Grada Zagreba nema tribinu i uvjete za igranje u II Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Koliko nam je poznato problem je što nije izgrađena tribina kada se obnavljao ovaj prostor i uređivano igralište s umjetnom travom.


-Vlasnik ŠRC Grana-Klaka Grad Zagreb obećao je izgradnju tribine, a koja je trebala biti završena prije dvije godine, no do današnjeg dana ništa od toga nije realizirano. Sva dokumentacija i projekti su završeni i čekaju na realizaciju, sredstva u Gradu su pripremljena i potpuno nam je nejasno zašto se ne pristupa izgradnji tribine.
Ne razumijemo da ovaj istočni dio grada koji ima 200.000 stanovnika ne može imati igralište sposobno za odigravanje utakmica Druge hrvatske nogometne lige.

Gdje ćete igrati sljedeće sezone, na Kustošiji ili u Sesvetama?


Pošto zaista nema smisla da već treću godinu ne možemo nastupati na svom igralištu, vrlo je vjerojatno da ćemo donijeti odluku o istupanju iz natjecanja u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Na sjednici Izvršnog odbora Kluba koja je zakazana za 26.5. najvjerojatnije ćemo donijeti odluku o istupanju iz natjecanja za sljedeću sezonu, a koju odluku će Skupština potvrditi na svom prvom zasjedanju do ljeta.
Želimo o tome obavijestiti građane Dubrave da je to odluka koju nam je teško donijeti. Žao nam je što svojim navijačima i velikom dijelu građana Dubrave ne možemo priuštiti gledanje utakmica Druge hrvatske nogometne lige. Osjećamo se nemoćni i nažalost ne vidimo više smisla svake sezone seliti se iz Sesveta u Kustošiju, pa opet natrag u Sesvete i tako svake natjecateljske sezone.
Svjesni smo činjenice da će 550 mladih ljudi koji u NK Dubrava Tim Kabel svakodnevno treniraju i bave se sportskom djelatnošću teško prihvatiti ovu odluku.
NK Dubrava Tim Kabel će sve učiniti kako bi Klub, bez obzira u kojem stupnju natjecanja sudjelovao, maksimalno napredovao i osigurao mladim ljudima bavljenje sportom.

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room