SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš nije pobijedio Junak i Dragovaljac bi danas mogao postati prvoligaš. Weitzer koji je neočekivano došao iz Iraka dovikivao je Abdurahimiju: Niste pobijedili jer niste imali karakter. Topčić je izjavom o odustajanju Dubrave raspalio strasti

 
RUDEŠ - JUNAK 2:2 (1:1)
 
ZAGREB - Stadion u Rudešu. Bez gledatelja. Glavni sudac: Burilo (Osijek) 7. Pomoćni suci: Pejić (Vukovar) i Starčević (Bjelovar). Četvrti sudac: Bionda (Zaprešić). Delegat: Prodan (Valbaldon). Kontrolor sudaca: Žudetić (Pula).
 
STRIJELCI:  0:1 - Vučković (22), 1:1 - Abdurahiomi (41), 2:1 - Tepšić (58), 2:2 - Jandrek (71).
 
RUDEŠ: Kralj 6,5, Brajković 6, Tepšić 6,5, Grgić 6, Franić 6,5, Muić 7, Šarić 7 (od 85. T. Knežević -), Daniel Jalinous 7, Kolega 6 (od 74. Andračić 6,5), Abdurahimi 7,5, Jelavić 6 (od 74. Durdov 5,5), Trener Šušnić 6,5.
 
JUNAK: Runje 8, Barać 6, Vuković 7, Mihovilović 7, Markovina 6, Bilić 6 (od 65. Marunica 6), Vardić 7, Jandrek 7,5, Vučković 7 (od 90+2 Jenjić -), Bašić-Šiško 6 (od 83. Botica -), Mastelić 7. Trener s. Balajić 7.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Runje (Junak).
 
Dopredsjednik Dubrave TK Ivan Topčić zapalio je dosta strasti svojom izjavom o odustajanju od drugoligaškog natjecanja zbog toga što grad Zagreb nije izgradio tribinu na Klaki, pa Dubrava, ni za novu sezonu, nije dobila licenciju na, uvjetno rečeno, svom stadionu, nego će biti gost u Sesvetama, kako što je u ovom prvenstvu bila u Kustošiji. Realno, malo je izgleda  kako će Dubrava odustati. Čini se kako Topčić šalje poruku budućim vladarima Grada, ali je pitanje kakvog će to efekta imati. Neki smatraju kako izjava nije bila korektna u trenucima kad Dubrava odlučuje o novom prvoligašu u današnjoj utakmici s Hrvatskim dragovoljcem. Nije bila korektna prema Rudešu u smislu da će Dubravini dečki biti manje motivirani, ako znaju da njihovo drugoligaško doba, tako i tako prestaje i kako zapravo nema potrebe za dubljom afirmacijom i dokazivanjem. No, Topčić je porukom dodatno uzbunio i motivirao Međimurje i Junak. Za njih je postalo presudno da na kraju prvenstva ne budu zadnji, jer samo posljednji sigurno ispada. Ako bi Dubrava odustala jedan od ta dva kluba bi ostao. Ako bi, primjerice, odustao Osijek, a ne Dubrava, također bi u treću ligu ispao samo zadnji. Međimurje je jučer neočekivano pobijedilo u Sesvetama, neshvatljivo lošeg domaćina, ali je njegovu računicu pokvario Junak neodlučenim ishodom u Rudešu. Sinjani su u vrlo borbenoj i do posljednjeg trenutka neizvjesnoj i uzbudljivoj utakmici osvojili bod i stekli prednost s obzirom da su bolji od Čakovčana u međusobnim susretima. Rudeš nije uspio pobijediti i ako danas u Kustošiji Dragovoljac svladao Dubravu definitivno će postati novi prvoligaš. 
Rudeš ne samo što nije pobijedio nego je teško došao i do neodlučenog. Istina igrao je bez dvojice Ćosića, stopera, pa je trener Šušnić bio prisiljen mijenjati sustav igre. Jednog stopera igrao je 19-godišnji Novak Tepšić, rođen u Beogradu. Krivac je za prvi gol, ali  je jednog i zabio. Rudeš nije pobijedio zbog neujednačenosti svoje momčadi i manjka jednog znalca u veznoj liniji koji bi još bolje od Šarića upošljavao Abdurahimija. Mario Jelavić se nije iskazao i promašio je u 28. minuti nešto što je možda bilo presudno za konačni ishod. Bruno Brajković za kojeg kažu da je "projekt kluba" nije položio ispit. 
Junak se prekasno sjetio, a i Covid 19 ga je gušio tijekom prvenstva. Teško će sačuvati status, jer je malo nade da Dubrava odustane. Zapravo je ni nema.
Utakmici je prisustvovalo i jedno veliko iznenađenje. To je Ivor Weizer, 32-godišnji igrač iračkog SC Erbila. Weitzer je u dvije prethodne sezone bio jedan od najboljih drugoligaških nogometaša posebno upamćen po tome što je 2019. Orijent 1919, te  Opatiju 2020.  uveo u Drugu HNL. U jesen ove sezone bio je najbolji igrač Opatije i bitno je pridonio njezinu tako uspješnom drugoligaškom startu. Svaka čast njihovim Bjelanovićima i Monjcima, Zgrablićima i Junuzovićima, ali bez Weitzera i njegovh "pametnih" lopti nema prave igre.
Otkud vi ovdje, činilo se logičnim pitati za početak. Valja reći kako Weitzer ima vrlo jaku bradu i vidno se oslanja na štaku.
"U Iraku sam ozlijedio tetitvu i kako je do kraja prvenstva još kratko vrijeme, zasad se neću vraćati", objasnio je Weitzer.
Znači li kako se uopće ne ćete vraćati?
"Ugovor mi traje i možda se vratim, a možda i ne."
Weitzer je istodobno kumunicirao i s Abdurahimijem:
"Niste pobijedili zato što niste imali karakter".
Alpas