SportNews.hr

prava sportska priča

Jakobušić, predsjednik Uprave, priredio oproštajnu večeru za Hajduk II u restoranu na igralištu NK Kustošije. Hajduk II uoči dragovoljnog gašenja igrao je vrlo dobro. Kustošija je s najmanje primljenih golova i u tome je bolja i od prvaka Dragovoljca

KUSTOŠIJA - HAJDUK II 1:3 (1:1)

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Bez gledatelja. Glavni sudac: Matasović (Đakovo) 6. Pomoćni suci: Pejić (Vukovar) i Babić (Orahovica). Četvrti sudac: Čužić (Velika Gorica). Delegat: Polić (Pleternica). Kontrolor suđenja: Vukić (Rijeka).

STRIJELCI: 1:0 - Brodić (7), 1:1 - Blagaić (38), 1:2 - Šarić (52), 1:3 - Čuić (56).

KUSTOŠIJA: Šušković 6, Barada 5, Pavković 5, Vištica 5,5, Plantak 6 (od 46. Mateoni 6), Ivanković 5,5 (od 77. Regvar -), Vukelić 6 (od 58. Havojić 6), Ljubanović 5,5 (od 58. Gale), Šlogar 5,5 (od 70. Jurčec 5,5), Brodić 6,5. Trener Jeličić 6.

HAJDUK II: Ninčević 7, Barišić 7, Škaričić 7, Mikulić 7, Muratović 7, Ćalušić 6,5 (od 71. Ćubelić 6,5), Čuić 7, Bekavac 6 (od 46. Brnić 6,5), Lauš 6,5 (od 67. Unušić 6), Blagaić 7 (od 80. Tolaj -), Šarić 7,5 (od 68. Chinedu 6). Trener Sablić 7.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Šarić (Hajduk II).

Kustošija je u najidealnijem raspletu mogla biti i druga, ali je u gotovo najgorem, ipak peta. Kombiniralo se, što nije bilo bez temelja, kako će u posljednjem kolu BSK, na Kantridi, izgubiti od Opatije, a Rudeš na gostovanju u Dugopolju. Ne samo da se priželjkivano nije dogodilo, nego Kustošija nije učinila ono najbitnije: nije, na svom stadionu, pobijedila Hajduk II. Naprotiv, izgubila je s dva razlike. Poslije ranog pogotka Brodića u 7. minuti činilo se kako bi se optimističko gledanje moglo ispuniti. No, kako se utakmica odvijala postojalo je sve očitije kako će izostanak trojice vrlo važnih igrača u obrani, na kraju biti fatalno. Nedostajali su standradni stoperi Šušković Jakopac i Šimunić, tek bek Turković. Druga dvojica zbog kartona, dok je Šušković Jakopac u petak na treningu ozlijedio koljeno. Njihove zamjene Barada, Pavković i Vištica nisu bile uspješne. Posebice zbog ozljede, može biti zabrinut Šušković Jakopac jer se očekuje njegov transfer u Lokomotivu. Činjenica je da i unatoč današnja tri primljena gola Kustošija ima najbolju obranu u Drugoj HNL. Primila je (38), jedan pogodak manje od prvaka Hrvatskog dragovoljca, a bolja je i od drugog na ljestvici Rudeša i trećeg BSK-a. Svakako da je za to zaslužan vratar Toni Šušković. Ipak nakon utakmice nije bio raspoložen: "Nemam vam kaj reći."
Hajduk II je uoči svog dragovoljnog napuštanja drugoligaškog natjecanja, na samom kraju odigrao vrlo dobru utakmicu i na licima igrača i trenera kao da se uočavala određena tuga zbog takvog raspleta. Branimir Barišić, 22-godišnji momak rodom iz Livna, inače stoper, bio je zadovoljan igrom: "Stvarno smo dobro odigrali. Žao mi je što više nećemo. Idući tjedan saznat ćemo svoje daljnje sudbine. Neki igrači će ostati, neki otići na posudbe, dok će neki biti otpušteni".
Utakmici je prisustvovao i Lukša Jakobušić, predsjednik Uprave Hajduka. On je poslije utakmice priredio oproštajnu večeru u restoranu na igralištu NK Kustošije.

Alpas