SportNews.hr

prava sportska priča

Sesvete su osvojile Kup ZNS-a s istim omjerom s kakvim su Jarun pobijedile i u prošlogodišnjem polufinalu. Jarun je čuvao najbolje jer ga čekaju izazovi kvalifikacija za Drugu HNL. U trenucima slabosti vratar Mikulić spašavao je Sesvete

SESVETE - JARUN 2:1 (1:0)

ZAGREB - Stadion "Sv. Josip Radnik" u Sesvetama. Gledatelja oko 200. Glavni sudac: Vučković (Zagreb) 7. Pomoćni suci: Vuković i Bošnjak. Četvrti sudac: Barač ( svi Zagreb). Delegat: Murko (Zagreb).

STRIJELCI: 1:0 - Geljić (8), 2:0 - Italo Cortes (55), 2:1 - Mislimi (78).

SESVETE: M. Mikulić 7,5, I. Mikulić 6,5, Brigić 6,5, Hlevnjak 6, Kastrati 6,5, Vujanić 6,5, Kožić 7, Topić 6 (od 66. Stojanović 6), Malekinušić 6, Italo Cortes 7 (od 66. Sunagić 6), Geljić 7. Trener D. Babić 7.

JARUN: Spudić 6,5, Blaževski 6,5, Šoša 6 (od 46. Proleta 6), Čerdić 6 (od 56. Tomšić 6,5), Mislimi 7, Ačkar 6,5, Radoš 6, Vrbanić 6 (od 46. Jugović 7), Vragolović 7, Špišić 6,5, Čičković 6 (od 69. Bamba 6,5). Trener Bezer 6,5.


Ocjena utakmice: 7.
igrač dvoboja: M. Mikulić (Sesvete).

Prošle godine 7. kolovoza Sesvete su u polufinalu Kupa ZNS-a pobijedile s 2:1 u Jarunu, pa potom u finalu na svom terenu svladale Trešnjevku. U ovosezonskom Kupu u finalu su se sastali prošlogodišnji polufinalisti, samo ovaj put u Sesvetama. Opet su pobijedili Sesvećani s jednakim 2:1 omjerom i drugi put za redom osvojili Kup ZNS-a.
Momčadi su različito ušle u ovo finale. Sesvete su svoje drugoligaško natjecanja realno završile dva kola prije kraja pa su u posljednjem kolu u Zaprešiću nastupile s rezervnim sastavom, riskirajući čak i 0:4 poraz. Vjerojatno kako bi što odmornije dočekale finale. Nasuprot njima Jarun je bio suočen s jakom dilemom: zaigrati u trenutačno najboljem sastavu u situaciji kad je suočen s najvećim iskušenjima u modernoj povijesti kluba. U prvenstvu središnje skupine 3. HNL, dva kola prije kraja Jarun ima tri boda prednosti i treba mu još jedna pobjeda kako bi sigurno osvojio prvo mjesto. No, tek poslije toga slijede najteži ispiti. Jedno ili dva kola kvalifikacija za ulazak u Drugu HNL u kojima protivnici mogu biti Belišće ili Vukovar 1991 i Mladost Ždralovi.
Utakmicu u Sesvetama Jarun je počeo bez najboljeg Jugovića i još nekoliko standardnih igrača. Sesvete su u prvom poluvremenu bile bolje, ali i dalje s neobjašnjivim mijenama forme momčadi i pojedinaca: Topić slabo, Malekinušić slabo, Geljić od vrhunskog do prosječnog, Kožić donekle stabilno, ali još ne na prvoligaškoj razini. Jedino je vratar 27-godišnji Marko Mikulić tijelom cijele utakmice bio sigurne i stabilne forme.
Kako je Jarun u drugom poluvremenu počeo uvoditi svoje bolje, a zbog gore navedenih razloga, privremeno pričuvne igrače, tako se razina njegove igre bitno popravljala. Na kraju su Sesvete zasluženo pobijedile, ali je pitanje što bi bilo da su gosti od početka igrali u najboljem sastavu. Tek će se nakon eventualnih drugoligaških kvalifikacija sezona ocjenjivati u punom smislu. Tek tada će se moći reći koliko je ovaj pristup finalu Kupa bio ispravan.

Alpas