SportNews.hr

prava sportska priča

Labrović preuzeo Inter u teškoj situaciji. Ostala su samo trojica upotrebljivih, a došao je bivši igrač Rak. Otišlo je desetak igrača među kojima ponajbolji: Šroler, Goričan, Vranjković Abramović i Marjanović. Trener se nada onima koji neće proći u Prvoj

Mirko Labrović (53) iz Sinja došao je u ljeti 2019. trenirati Rudeš. Doveo ga je tadašnji predsjednik Ivan Knežević. Labrović je radio u suradnji sa Sinišom Roguljićem koji je prije toga ostavio sjajan dojam u Španskom. Ali poslije poraza u 8. kolu u Vinkovcima Labrović je smijenjen i postavljen je Marko Babić. Nikada nije do kraja objašnjeno zašto je "Knez" smijenio Labrovića, osobito zbog toga što se na početku "kleo" u Labrovića i tvrdio kako će on, kao Imoćan znati usmjeravati temperament jednog Sinjana.
Sada se Labrović opet uputio prema Zagrebu, ovaj put u Zaprešić, lijepi grad-satelit, prekrasnog stadiona i hibridnog travnjaka, bogate nogometne tradicije. Ali zaprešićki klub Inter već nekoliko godina, ne samo malakše nego i tone, do
mjere da je u pitanje došao njegov drugoligaški ostanak. Prošle nogometne godine mu se posrećilo utoliko ukoliko je u drugoj polusezoni na trenersku klupu sjeo iskusni 76-godišnji Ilija Lončarević i spasio ga od najgoreg. Lončarević je prepoznao neke igrače, ulio im samopouzdanje, uveo čvrst sustav i skupio je spasonosne bodove.
Labrović nije zatekao Lončarevićevu momčad. Uglavnom su to bili igrači na posudbi ili s "tankim" ugovorima. Labrovića su dočekala trojica prošlosezonskih (upotrebljivih) imena i jedno novo (staro). Ostali su vratar Križanović, kapetan Mazalović i "devetka" Vice Miljanić. Vratio se Rak iz Šibenika. Otišli su: najbolji Šroler, vrlo dobri Goričan, po Lončareviću najbolji stoper Druge HNL Marjanović iz Banjaluke, zatim Soldo, Vranjković, Abramović, Dajčer, Zdunić i još neki. Desetak njih.
Na prvi pogled Labrović se nema čemu nadati jer će nova sportska godina, s obzirom na promjenu sustava natjecanja, biti vrlo zahtjevna i u svezi s tim vrlo opasna za ispasti. Interova škola na žalost ne daje vrhunske igrače ni za Drugu HNL. Jedinstvena treća hrvatska liga koja počinje s nogometnom godinom 2022./2023. mogla bi biti realna zaprešićka opcija.
Labrović kaže da ima puno mladih igrača, te da će pokušati pronaći nekoliko dobrih, ali tako, kad dođu, govore svi treneri.
"Svojski ćemo zapeti da nam se ne dogodi zlo", izjavio j večeras.
A onda je istakao i jednu realnu nadu: "Bit će igrača koji sebe neće pronaći u Prvoj HNL i zbog trebamo biti malo strpljivi."
Prvu probu Inter će imati 14. srpnja protiv Sesveta, a drugu 17. srpnja s Varaždinom.