SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš je na gostovanju Sesvetama zabio pet komada! Sesvete su iz ne baš opravdanih razloga igrale s kombiniranim sastavom. Predsjednik Karatović poručio: Dinamo još nije odredio igrače za posudbu. Rudeš djeluje vrlo moćno

SESVETE - RUDEŠ 0:5 (0:4)

ZAGREB - Stadion Sv. Josipa Radnika u Sesvetama. Gledatelja: 60. Glavni sudac: Denić; pomoćni suci: Borošić i Beštak (svi Zagreb).

Strijelci: 0:1 - Marcijuš (13), 0:2 - Shatri (23), 0:3 - Stjepanović (31), 0:4 Šehić (49), 0:5 - Abdurahimi (81) 11 m.

SESVETE: Benić, Ljevar, Čikić, Bičanić, Kastrati, Šuart, Mijatović, Stojanović, Aganović, Grgić, Vukadin (Čabraja, Dundić, Opačić, Munić, Pavlović, Đaper, Brigić). Trener D. Babić.

RUDEŠ prvo poluvrijeme: Mustapić, Brajković, R. Ćosić, Pavlek, Boršić, Shatri, Zenko, Liklin, Marcijuš, Šehić, Stjepanović.
Rudeš drugo poluvrijeme: Kralj, Franić, Tepšić, M. Ćosić, Jergović, Matteoni, Šarić, Abdurahimi, Borovac, Marković, Kamga (Marković, Durdov).

Trener Šušnić.
Sesvete su se već na početku priprema suočile s teškim udarcem, ozljedom upravo angažirane desetke Matije Fintića koji mora na operaciju križnog ligamenta i neće ga biti mjesecima. Kako je u Varaždin otišao Mateo Topić, organizator igre i strijelac, Sesvete bi mogle biti suočene s dosta problema u veznoj liniji s obzirom na to da je i Luka Kožić, zadnji vezni, otišao u češku drugu ligu, ali srećom baš na toj poziciji pojavilo se dosta novih: Baltić, Muić, Mijatović, a i Vujanić je ostao.
U takvoj atmosferi dogovorena je i odigrana prva pripremna utakmica i to protiv Rudeša koji je u sasvim drugačijoj situaciji. Čini se da će Besart Abdurahimi ostati, a pojačanja su stigla za sve uloge u momčadi i to nije kraj. "Čekamo još jednog zadnjeg veznog i dvojicu napadača", izjavio je poslije susreta trener Alen Šušnić, zaključivši: "Naša ljestvica je postavljena vrlo visoko".
Ta izjava uslijedila je poslije uvjerljive 5:0 (4:0) pobjede koje su izborile dvije različite momčadi od kojih je osobito efikasna bila ona iz prvog dijela. Jan Marcijuš pojačanje iz Međimurja postigao je izvanredan gol, a Dominik Pavlek, prinova iz Trnja odigrao izvrsno na mjestu stopera.
Oko predsjednika Sesveta Pere Karatovića razvila su zanimljiva diskusija: je li trebalo prihvaćati utakmicu s tako jakim suparnikom u relativno nepovoljnim okolnostima? Valja, naime, istaknuti još jednu činjenicu. Trener Sesveta Dino Babić nije u sastav uvrštavao prinove kao i najbolje: Baltića, Crnova, Mijića, Muića, Vujanića. Itala, Sunagića i Krkalića, tako da je premoć Rudeša bila i veća nego što realno jest. Sesvetski najbolji su prije utakmice trenirali. Trener Babić se opravdavao da nema slabe momčadi koja je već počela pripreme i bila bi spremna prihvatiti utakmicu. Predsjednik Karatović je na kraju istakao svoju "najveću tajnu": "Dinamo još nije odlučio koje će nam igrače dati na posudbu."

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room