SportNews.hr

prava sportska priča

Čudno! Luka Kožić najbolji zadnji vezni druge HNL nema kluba! U Češku se nije uspio prodati, NK Sesvete su na njegovu poziciju dovele nove. Dubrava se zanimala, ali je angažirala Vragolovića. Kožić medijski ne djeluje dobro

Foto: SportNews.hrFoto: SportNews.hr

Luka Kožić (23) svojedobno igrač Dinama U17, tijekom dvije protekle natjecateljske godine u NK Sesvetama, promaknuo se u jednog od najboljih zadnjih veznih Druge HNL. Ljetos je pokušao angažman u drugoj češkoj ligi, ali nije uspio. U međuvremenu NK Sesvete su dovele četvoricu igrača sličnog profila, a i imaju ih, i sada je situacija dosta nezgodna. Predsjednik Pero Karatović bi ga uzeo, ali što će se toliko igrača istog profila, iako je Kožić najbolji da svih. Da je Kožić kojim slučajem desetka bio bi "slađi od meda". Nakon teške ozljede Fintića, Sesvete nemaju prednjeg veznog. Tko će dodavati Geljiću i Mijiću? Karatović kaže da su računali na Tomislava Krizmanića (20) iz Dinama II, no i on se ozlijedio.


"Kožiću ne možemo reći ne trebamo te i neka trenira s nama", poručio je predsjednik NK Sesveta. Luka Kožić nije baš medijski potkovan pa se na mobitel javi kad je najbolji igrač utakmice, iako je u tom trenutku to nebitno jer svi znaju, a kad je u škripcu onda šuti.


Za Kožića se zanimao sportski direktor Dubrave Šantek, ali zasad nije došlo do "spoja". Dubrava je angažirala Vragolovića iz NK Jaruna. Kožić ili je preskup, ili se ne zna prodati, ili stručnjaci loše procjenjuju. NK Sesvete je napustio i pristupio NK Rudešu Karlo Majić (23) kadetski reprezentativac na SP-u i Čileu i igrač Dinama i Fortune.

Alpas