SportNews.hr

prava sportska priča

Rak i Mazalović nisu Interu dali poticaj kakav se očekivao. Samo je Francuz Marasović donekle zadovoljio. Zmijavčani su zaslužili bod, a vjerojatno i više. Možda bi tako bilo da je Marušić igrao od početka

INTER - CROATIA ZMIJAVCI 0:0

ZAPREŠIĆ - Stadion "Stjepan Laljak-Ivić". Gledatelja: 150. Glavni sudac: Jurčević (Cetingrad ) 6,5. Pomoćni suci: Mioković (Sisak) i Perkov (Rijeka). Četvrti sudac: Marić (Sisak). Delegatkinja: Marica Kesak /Zlatar). Kontrolor suđenja: Pristovnik (Zagreb).

INTER: Križanović 6,5, L. Uzelac 6,5, Jelenić 6, Dumančić 6, Vukasović 6 (od 59. Muratović 6), Mazalović 6, Magdić 6 (od 56. Dunić 6), Marasović 6,5 (od 83. Benčić -), Pejić 5,5 (od 46. Marcijuš 6), Rak 6, Miljanić 6 (od 85. Bogdanović -). Trener Labrović 6,5.

CROATIA: Tomić 7, Mate Šuto 6, Šalinović 6, Marko Šuto 6 (od 63. Todorić 6), Dujmović 6 (od 81. Jović 6), Erick 6, Dadić 6, Bašić-Šiško 6, Gudelj 6, Kožarić 6 (od 46. Ante Šuto 6,od 90+2 Bešlić -)), Ćapin 6 (od 46. Marušić 7). Trener Srzić 7.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Domagoj Marušić (Croatia).

Tri utakmice na početku drugoligaške godine najavile su kako će biti borbeno i neizvjesno, a na ocjenu o kvaliteti još će valjati pričekati. Potpuno razočaravajuće u prvenstvo ušli su Varaždin i Sesvete. Možda je njihovo ubrajanje u favorite bilo i pretjerano. No, ima još vremena, prvi bi danak mogli platiti treneri.
Inter nije uspio istaknuti kandidaturu za povratak u prvoligaško društvo, iako mu neće biti ni opasno kao u prethodnim polusezonama u Ivkovićevo doba. "Sinjski alkar", trener Mirko Labrović ima momčad punu želje i volje, ali sporu. Rak i Mazalović, koliko god iskusni bili, nisu dali poticaj koji se očekivao. Nešto bolji bio je Sacha Marasović, rođen prije 23 godine u Parizu, koji je karijeru započeo u Marseilleu, no nije zabio iz jedine prave šanse. Tomić mu je obranio. To je bilo gotovo sve što se Intera tiče. Miljanić nije imao upotrebljive lopte. Zaprešićani su agresivni, ali nemaju brzine iz drugoga plana. Mazalović nije brz, no barem je iskusan, pa bi kao i Rak trebao više.
"Gosti su bili agresivniji, igrali su sa četiri stopera", ocijenio je utakmicu Labrović.
Croatia će opet biti jaka i nezgodna, samo da ne sustane kao na početku proljetne polusezone. Novi trener Jure Srzić zna posao, sada je tu i novak iz Junaka Petar Bašić-Šiško, ali je najveće iznenađenje predstavljao 21-godišnji Domagoj Marušić iz Zrinjskog koji je ušao na početku drugog poluvremena i desne strane opasno prijetio domaćinima. Marušić premda samo jedno poluvrijeme bio je igrač utakmice.
Zanimljivo da je i trener Srzić - kao i Labrović gostujuću - igru Intera ocijenio agresivnom. To kao da je bila pritajena agresivnosti jer je sudac podigao samo po dva žuta kartona.