SportNews.hr

prava sportska priča

Dubrava i Rudeš u vrlo dobroj utakmici odigrali neodlučno. Vajdovčić dvije godine najbolji zagrebački igrač nije bio prepoznat. Šantek ga je doveo u Dubravu i bio je sjajan. Brajković "projekt kluba" Rudeša na lijevom krilu

DUBRAVA TK - RUDEŠ 2:2 (1:1)
 
ZAGREB - Stadion u Sigetu. Gledatelja: 300. Glavni sudac: Pečarić /Zagreb) 7. Pomoćni suci: Marić i Vuković (Zagreb). Četvrti sudac: Slišković (Zagreb). Delegat: Drača (Zagreb). Kontrolor suđenja: Ljubičić (Osijek).
 
Strijelci: 1:0 - Alghoul (3) 11 m, 1:1 - Shatri (21), 2:1 - Vajdovčić (65), 2:2 - Sekulič (88) 11 m.
 
DUBRAVA TK: Ilinčić 7, Cerovec 7, Korca 7, Tin Ljubanović 7,5, Maglica 6, Alghoul 7, Turanjanin 6,5, Kiš 6, (od 46. Vragolović 6,5), Marton 6 (od 46. Vajdovčić 7,5), Kapitanović 7,5 (od 88. Čolić -), Ivor Ljubanović 6,5 (od 62. Ibiši 6). Trener Šantek 7.
 
RUDEŠ: Mustapić 6,5, Franić 7 (od 86. Pavlek -), R. Ćosić 7, Tepšić 6,5, Boršić 7, Borovac 6,5 (od 46. Srbljinović 6,5), Šarić 6 (od 75. Matteoni 6), Shatri 7 (od 75. Liklin), Brajković 7,5, (od 64 Sekulić), Latković 7, Majić 6,5. Trener Landeka 7.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Brajković (Rudeš).
 
To je već bila prava utakmica za razliku od sinoćnje u Zaprešiću. Trenerska neizvjesnost koja je tresla Dubravu tijekom proteklog tjedna kao da je Rudešu, u gradskom derbiju, dala apsolutnu ulogu favorita. No, na terenu nije bilo tako. Dubrava koju je u prijelaznom roku napustilo osam igrača, ne samo da je pružila dostojan otpor, nego se u nekim razdobljima činilo kako će pobijediti. Ali je i favorizirani gost imao svoju prigodu utakmice koju u jednoj akciji nisu realizirali Sekulić i Boršić, pa je neodlučeno ispalo sasvim pravedno.
Na klupi Dubrave sjedio je Darko Šantek sportski direktor, u  proljetnoj polusezoni i glavni trener kojega bi predsjednik Roko Ivanović rado i dalje zadržao trenerom, no Šantek to ne želi. Njegova pozicija u klubu je čvrsta i nije mu do različitih rizika.
Ono što je u ovoj utakmici, osim boda, bila najveća dobit Dubrave jesu dvojica novih igrača: Vragolović i Vajdovčić. Činjenica je kako je Vragolović svojom šansom imao ishod utakmice u svojim rukama, nije zabio, ali je ostalo bilo jako dobro. Vragolović je poznat igrač zagrebačkih amaterskih terena. No, posebna priča je 21-godišnji Filip Vajdovčić koji je osam godina proveo u  svim kategorijama sada trećeligaša Lučkog. On je već dvije natjecateljske godine najbolji igrač treće lige, ali ga zagrebački skauti i sportski direktori nisu prepoznali, do, evo, sada Šanteka. Vajdovčić je zabio fantastičan gol za 2:1 vodstvo Dubrave. Uzalud se pisalo o Vajdovčiću, ali zagrebački treneri kao da vode svoje bitke.
U Rudešu se dogodila zanimljiva transformacija. Bruno Brajković, dosad desni bek, star 20 godina, već i reprezentativac U-20 kojeg je direktor kluba Stipe Čondrić proglasio "klupskim projektom broj jedan" nije zaigrao na svojoj uobičajenoj poziciji, nego kao lijevi vezni ili čak lijevo krilo.
"Brajković se mora prilagođavati. U prvom poluvremenu bio je jedan od najboljih", pojasnio je svoju odluku trener Rudeša Ivica Landeka.
Brajković je doista bio dobar, ali što je stvarno u pozadini pokazat će vrijeme.
Kao što nije izgubio Rudeš je mogao i pobijediti, ali malo je bilo tečnosti, igra je ponekad bila spora i tek kad je ušao Martin Sekulić, gosti su postali opasni, no pitanje je koliko je to dovoljno za prvo mjesto. Za odgovor još je rano.