SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš je u Kustošiji pobijedio u sudačkom vremenu. Brajković počeo na klupi, Žderić u sastavu. Majić igrač utakmice. Kustošija loša, uputila je jedan udarac. Na tribini 80, izvan ograde stadiona 50 gledatelja

KUSTOŠIJA - RUDEŠ 1:2 (0:1)
 
ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 80 na tribini i 50 izvan ograde stadiona. Glavni sudac: Marić (Sisak) 6. Pomoćni suci: Trklja (Petrinja) i Mioković (Sisak). Četvrti sudac: Cestarić (Sisak). Delegat: Šarčević (Zagreb). Kontrolor suđenja: Conjar (Osijek).
 
STRIJELCI: 0:1 - Marković (3), 1:1 - Mihaljević (90), 1:2 - Majić (90+2).
 
KUSTOŠIJA: Šušković 6,5, Barada 5,5 (od 41. Bilić 6), Šimunić 6, Pavković 5,5, Unušić 5,5, Kosić 5,5, Ivanković 6, Vukelić 5,5 (od 65. Raužan 5,5), Jurčec 5,5 (od 46. Gyuhyeong 6), H. Alghoul 6 (od 77. Zorica 5,5), Šaronja 5 (od 46. F. Mihaljević 5,5). Trener Tolić 5,5.
 
RUDEŠ: Kralj 6, Žderić 6,5 (od 54. Brajković 6), R. Ćosić 6, Tepšić 6, Boršić 6, Srbljinović 6, J. Bašić 6, Marković 7 (od 39. Liklin -, od 77. Borovac -), Latković 6 (od 54. ŠKRIJELJ 6), Kamga 6 (od 77. Sekulić -), Majić 7,5. Trener Landeka 6.5.
 
 
Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Majić (Rudeš).
 
Kvalitete nije bilo, a sve što je na utakmici vrijedilo bilo su uzbuđenja od 90 do 92 minute. U tom je razmaku Kustošija prvo izjednačila iz praktički jedinog udarca prema vratima, a dvije minute potom, u sudačkoj nadoknadi vremena, Rudeš je ipak dao pobjedonosni gol i pravedno pobijedio. Pogodak je postigao Igor Karlo Majić te time postao istinski igrač dvoboja, a ne u prošlom susretu s Interom, kako ga je jedna novina nekritički takvim proglasila.
Kustošija je odigrala zabrinjavajuće loše, zapravo glavno zlo je donio neshvatljivo loš početak. Rudeš je poveo već u 3. minuti i u "pojam je ubio" domaće koji se više nisu mogli oporaviti. Kustošija je igrala nekompletna bez ozlijeđenih i bolesnih Smolje i Budića.
Utakmici je prisustvovao i legendarni trener Ilija Lončarević: "Prvi put u ovom prvenstvu gledao sam ove dvije momčadi. Rudeš je ostavio ozbiljniji i snažniji dojam.
Nije se teško suglasiti s Lončarevićem, ali i je činjenica da s takvim izborom igrača kakve ima trenerski dvojac Landeka-Jurić, pobjeda u zadnjim sekundama, poslije primljenog gola u 90. minuta, nije razlog za osobito zadovoljstvo. Na kraju ispada kako je Rudeš sretno osvojio tri boda, a ipak nije bilo baš tako.
Desni bek Rudeša Bruno Brajković koji je počeo na klupi za rezerve i u igru ušao u 54 minuti, kaže: "Najvažnija je pobjeda. Bilo je utakmica na kojoj smo bili bolji, a nismo pobijedili: protiv Orijenta 1919 i u Vinkovcima."
Rudeš je neobičan po mnogočemu pa i po izboru igrača i trenera. Promjene su česte i neočekivane. Prije 12 dana doveden je Filip Žderić, desni bek, 29-godina star s karijerom u zemlji  i inozemstvu i odmah je na klupu premješten mladi reprezentativac Bruno Brajković. Tamo sjede i Rene Šarić, Dominik Pavlak i Martin Sekulić. Došao je i Sadik Škrijelj iz BiH. Ako su to pojačanja da bi se osvojilo prvo mjesto, nije ništa sporno, ali to sigurno nisu igrači s kojima bi se mogla igrati Prva HNL. Trebat će nove i bolje. Prvo mjesto bi se osvojilo i s mladima, a možda neki od njih imaju kapaciteta za prvu ligu.
U subotu Rudeš igra s BSK-om iz Bijelog Brda i pobjedom bi trebao učiniti prodor prema vrhu.