SportNews.hr

prava sportska priča

Jarunu samo bod protiv Kustošije, dijelom i srećom. Mogao je biti prvi, a ovako dijeli čelno mjesto s Rudešom. Vezni Jugović, Ačkar i Dobrić igrali su slabije nego inače i to je razlog. Trener Leko hvali Kelavu. U Kustošiji izvrstan Jurčec

JARUN - KUSTOŠIJA 1:1 (0:1)

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 150 plus 50 izvan ograde tadiona. Glavni sudac: Rožman (Rijeka) 6. Pomoćni suci: Balen (Rijeka) i Jakovac (Mrkopalj). Četvrti sudac: Melnjak (Rijeka). Delegatkinja: Marica Kesak (Zlatar). Kontrolor suđenja: Bošnjak (Harkanovci).

STRIJELCI: 0:1 - Jurčec (2), 1:1 - Ačkar (66).

JARUN: Spudić 7,5, Radić 6, Karamatić 6,5, Bošnjak 6,5, Vrbanić 6 (od 28. Blaževski 7), Jugović 6 (od 46. Brkić 6), Ačkar 6, Dobrić 6, Kelava 7,5, Dujmović 6 (od 81. Adžić -), Bamba 6 (od 61. Kim Chanwoo 6,5). Trener Leko 6,5.

KUSTOŠIJA: Šušković 7, Unušić 6,5, Šimunić 7, Pavković 7, Zorica 6 (od 83. Bilić -), Kosić 7 (od 71. Šaronja 6), Ivanković 6, Zenko 6 (od 84. Vukelić -), Jurčec 7,5 (od 71 Gyuhyeong 6), Alghoul 6,5 (od 71. Raužan 6), F. Mihaljević 6. Trener Tolić 6,5.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Kelava (Jarun).

Legenda zagrebačkog amaterskog nogometa Mićo Vujanić (72) koji je neumoran u gledanju i drugoligaških utakmica na kraju predstave u Kustošiji iznio je sljedeći dojam: "Ovo je bila najbolja igra Kustošije u dosadašnjem tijeku prvenstva, a najslabija Jaruna. Mislim kako je Jarun imao sreće i mora biti zadovoljan bodom. To kako je zabio izjednačujući pogodak događa se jednom u sto slučajeva. Vratar Šušković obranio je udarac Ačkara, lopta se opet odbila do njega i on je ipak pogodio za neodlučeno."
Vujanić je točno opisao razvoj događaja, ali izgled ljestvice daje drugi ukupan dojam: Jarun s Rudešom dijeli prvo i drugo mjesto s jednakim brojem bodova i jednakom gol-razlikom, Orijent je treći, dok je Kustošija pretposljednja sa samo nešto boljom razlikom golova od posljednjeg Intera. Jarun je u tri kola osvojio sedam bodova (Rudeš devet), što je odličan učinak posebice jer je riječ novaku u ligi. Ovo je bila najslabija igra Jaruna u tri susreta u nizu i posebice od one pobjede u subotu, prije ove, nad Cibaliom. Ali činjenica o dvije pobjede i jednim remijem u sedam dana, pruža vrlo visoku preporuku. Zagrebački klubovi već su na čelu ljestvice kao i u pretežnom dijelu prošle nogometne godine. Rudeš dokazuje pretpostavku o najboljoj momčadi i glavnom favoritu.
Trener Jaruna Jerko Leko ističe rani primljeni gol (već u 2. minuti) kao razlog lošeg snalaženja u prvom poluvremenu. Ne treba zanemariti da je Jurčec u 32. minuti imao idealnu prigodu za 2:0, ali je Spudić efektno obranio. Bio je to presudni trenutak utakmice. Da je Kustošija otišla na 2:0 vjerojatno bi za Jarun bilo kasno. Često se zaboravljaju presudne obrane vratara, a likuje se nad odlučujućim golovima strijelaca.
Jarun je igrao slabije zbog toga što je njegova vezna linija: Jugović, Ačkar i Dobrić igrala lošije nego inače, a nije se istakao ni najbolji strijelac Dujmović. Trener Leko s pravom je pohvalio Kelavu kojega, zbog ozljede, nije bilo više od pola godine. Kelava je odigrao vrlo dobro, ali nije mogao nadoknaditi slabiji dan spomenute četvorice. Blaževski je sudjelovao kod jedanaesterca igrajući od 28. minute na poziciji lijevog beka i zapravo je nejasan razlog njegova ispadanja iz momčadi na mjestu desnog beka. Kad je došao Radić iz Lučkog, Blaževski je "nestao".
Kustošiji zasad ne cvjetaju ruže, ali je napokon, kako treba, zaigrao Jan Jurčec. Tako dobro kao u prvom poluvremenu još nije igrao, iako nije riješio utakmicu. Da je zabio za 2:0 bila bi druga pjesma. Kustošija teško pobjeđuje u situacijama kad bi to morala i olako gubi bodove, kad se čini da im je sasvim blizu. Ako u subotu ne pobijedi Sesvete dospjet će u prave muke.