SportNews.hr

prava sportska priča

Croatia iz Zmijavaca napravila je neviđeno čudo: pobijedila je tri utakmice u nizu i to zagrebačke klubove: Rudeš, Jarun i danas Sesvete. Trener Zmijavčana Srzić primijenio je isti trik s uvođenjem Ćapina u drugom poluvremenu

CROATIA - SESVETE 1:0 (0:0)

ZMIJAVCI - Stadion M. Šuto-Mrma. Gledatelja: 200. Glavni sudac: Cestarić (Sisak) 6,5. Pomoćni suci: Trklja (Petrinja) i Mioković (Sisak). Četvrti sudac: Erceg (Benkovac). Delegat: Furač (Karlovac). Kontrolor sudaca: Smrekar (Donja Šemnica).

STRIJELAC: 1:0 - Ante Šuto (77).

CROATIA: Tomić 7, Mate Šuto 6,5 (od 59. Erick 6,5), Šalinović 6,5, Marko Šuto 6,5 (od 46. Dujmović 6,5), Bešlić 6,5, Dadić 6,5, Šabić 7, Mikulić 6,5 (od 46. Ante Šuto 7,5), Bašić Šiško 6,5 (od 46. Gudelj 6,5), Bushaj 6 (od 66. Ćapin 7), Mrkonjić 6,5. Trener Srzić 7,5.

SESVETE: Klemenčić 5,5, Oreč 6 (od 44. Crnov 5,5), Baltić 6,5, Gafaiti 6, Rubić 6, Muić 6,5, Mijatović 6,5 (od 84. Brigić -), Babić 6, Martinez 6 (od 84. Stojanović -), F. Mihaljević 5,5, Italo 5,5 (od 65. Mijić 5,5). Trener Karačić 6.

Ocjena utakmice: 6,5
Igrač dvoboja: Ante Šuto (Croatia).

Ovo se ne događa često, vjerojatno se, zapravo, nikada nije ni dogodilo. Zmijavčani su 2. listopada pobijeđeni u Varaždinu sa 1:5 i to je bio težak, neugodan poraz, a oporavak za Varaždince nakon što su s trenerskog kormila skinuli Marija Carevića i postavili drugog Marija: Kovačevića. Situacija za Croatiju i njezina trenera Juru Srzića nije bila nimalo povoljna. Čekale su ih utakmice s tri zagrebačka drugoligaša od kojih su dva gledala prema vrhu (Rudeš i Sesvete), a jedan (Jarun) je bio novak s jakim ambicijama. I što se dogodilo? U sve tri utakmice Zmijavčani su pobijedili, iskalili svoj bijes zbog varaždinske katastrofe, osvojili svih devet bodova, s gol razlikom 5:2 i učinili čudo kakvog možda nikada više i neće biti. Danas su pale Sesvete, doduše minimalno sa 1:0, ali sjajnim pogotkom Ante Šute, udarcem sa 18 m. Trener Srzić ponovno je upotrijebio jednak trik kao i u susretima s Rudešom i Jarunom. Naime, Antu Ćapina uvodio je tek u drugom poluvremenu i to ne na početku, a on mu je na izravan ili neizravan način odlučio sve tri utakmice. Protiv Rudeša na njemu je skrivljen pobjednički 11-erac, u Zagrebu s Jarunom zabio je dva gola, a danas je dodao Šuti za njegov perfektan pobjednički šut.
Sesvete nisu ponovile igru od prije deset dana protiv Solina kad je trener Branko Karačić uveo osam novih igrača, iako su počele vrlo ambiciozno i činilo se kako bi mogle i zabiti. No, jasno je da Sesvete u ovakvom ili onakvom sastavu nisu momčad za velike domete. Sada moraju pobijediti Opatiju da bi izbjegle opasnu zonu na ljestvici, jer potom gostuju kod Varaždina, od kojeg su već ispale u Kupu. Može se dogoditi da nešto neočekivano i pobijede, ali to nije kontinuitet, a to im nedostaje.