SportNews.hr

prava sportska priča

Bence Gundel-Takács bivši U 21 reprezentativac Mađarske zaoštrio vratarsku konkurenciju Jaruna

Bence Gundel-Takács bivši U 21 reprezentativac Mađarske došao je na posudbu iz MOL Fehérvára FC prvoligaša Mađarske u Jarun. Takacs je danas predstavljen suigračima odradio je svoj prvi trening s momčadi Jaruna.

O mladom dvadesettrogodišnjem vrataru trener Leko nam je rekao:
-Poznam ljude koji vode MOL Fehervar od prije, ja nisam nužno inzistirao na vrataru s obzirom na to da imamo dva kvalitetna vratara to su Spudić i Bermanec iz Lokomotive. U razgovoru s Mađarima oni su predložili da nam ga posude, ako nam može pomoći i tu je došao kao prvi vratar. Vidjet ćemo kako će se to razvijati, ali nema nikome garancije da će imati zacementirano mjesto u momčadi. U ovoj suradnji i nekoj daljnjoj suradnji gdje će oni pratiti naše utakmice možda primijete nekog igrača koji će im biti zanimljiv i suradnja se može proširiti u tom smjeru. Mislim da je zanimljivo za klub da ima još jednu suradnju uz ovu koju već imamo s Lokomotivom. Najviše nas je privuklo to što je on jedan perspektivan vratar koji bi mogao biti zanimljiv nekim klubovima u Hrvatskoj nakon pola godine, godinu, a i interes s njihove strane za neke naše igrače. Više će se pratiti i oni za koje su se već propitkivali tako da može biti od svega obostrana korist.

To je isto potvrda pozicije našeg nogometa, on je došao iz prve u našu drugu ligu?

- Je, nije jednostavno doći u 2.HNL, pogotovo strancima koji ne znaju kakva je, ovim se potvrđuje da se raste, to je sve zasluga naše reprezentacije i klubova koji graju u Europi, pa i naših poznanstava. Prije godinu dana uopće nije bilo realno da dođe U 21 reprezentativac Mađarske u Jarun. Polako se tu malo podižemo.

Mlađi naraštaj trenera koji su imali uspješnu igračku karijeru svojim poznanstvima tome sigurno doprinose.
- Pa je možemo sigurno neke stvari poboljšati u nogometu i zato smo tu.