SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš porazio Varaždin. Izvanredna igra Sekulića i Latkovića. Pavlek kao protiv Dinama. Teške pogreške varaždinske obrane. Vitez predsjednik: Kovačević ostaje trener. Srebrić: Trebalo je biti više trke i manje pogrešaka

RUDEŠ - VARAŽDIN 3:0 (0:0)
 
ZAGREB - Stadion u Rudešu. Gledatelja: 2.000. Glavni sudac: Bel (Osijek) 7. Pomoćni suci: Šarić (Županja) i Janić (Ilok). Četvrti sudac: Matasović (Đakovo). Delegat: Ljubičić (Šibenik). Kontrolor sudaca: Vukić (Rijeka).
 
STRIJELCI: 1:0 - Pavlek (60), 2:0 - Sekulić (76), 3.0 - Latković (83).
 
RUDEŠ: Mustapić 6,5, B. Brajković 7, Pavlek 7,5, Ćosić 7, Boršić 7, Srbljinović 7, J. Bašić 7, L. Marković 6,5 (od 60. Borovac 7), Latković 8 (od 90+1 Majić -), Sekulić 8 (od 90. Kamga -), Shastri 6,5 (od 81. S. Marković -). Trener Landeka 7,5.
 
VARAŽDIN: Sentić 5,5, Škaričić 5,5 (od 33. Mekić 5,5), Bagadur 5,5, Senić 5,5, Urata 5,5, Postonjski 6, Teklić 6 (od 71. Vugrinec 5,5), Posavec 5,5, Igrec 5,5 (od 46. Belcar 5,5), Brodić 6 (od 71. Jagić 5,5), Šego 6. Trener Kovačević 5,5.
 
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Sekulić (Rudeš).
 
Varaždin je uvjerljivo  poražen u Rudešu i sada su opet samo dva boda razlike. Završnica (još četiri kola) će biti dramatično neizvjesna. Situacija je otprilike ovakva: ako Varaždin izgubi u Sesvetama i ne pobijedi Dubravu TK u Sigetu u zadnjem kolu, neće biti prvak. Ako Rudeš ne pobijedi sve do kraja pa i Jarun u Kustošiji i Dugopolje u zadnjem kolu, neće ući u Prvu HNL. Ako Sesvete ne pobijede Varaždin na domaćem terenu ili Rudeš u gostima, ispast će u jedinstvenu treću ligu, što će biti i sudbina Dugopolja, ako ne pobijedi Rudeš u posljednjem kolu. Mogu i drukčije računice, ali svaka je do krajnosti zapletena.
Rudeš je u drugom poluvremenu porazio Varaždin do mjere kako je pitanje može li se donedavni prvoligaš uspraviti i s dva boda prednosti ipak sačuvati čelnu poziciju. Rudeš bio je bolji tijekom cijele utakmice, ali je drugi i treći gol dao poslije katastrofalnih pogrešaka varaždinskih igrača iz posljednje linije obrane. Pa i prvi gol Borovca u neku ruku ide na dušu varaždinskih obrambenih igrača.
No, to ne umanjuje izvrstan dojam o Rudešovoj borbenosti i neizdrživom pritisku. Martin Sekulić je igrao izvrsno, ali još 20 posto nedostaje njegovoj hitrini, izdržljivosti i realizacija da bi postao bez pogovorni prvoligaški igrač. Aleksa Latković, crnogorski mladi napadač, također bio je vrlo zapažen, no kao i uvijek smjenjuju se potezi izvrsnosti i pogrešaka. Latković je svakako igrač koji se razvija. Dominik Pavlek, stoper, je i nedavno protiv Dinama II postigao gol. Tada pobjedonosni u 88. minuti, danas je otključao vrata Varaždina. Ako bi Rudeš ušao u Prvu HNL, tražimo igrača koji bi to bez problema mogao igrati.
Varaždin je opet pobudio našu duboku sumnju. Ostajemo kod stajališta da ovim nesumnjivo kvalitetnim igračima treba trener s izrazitim autoritetom, poticatelj i raznovrsnih ideja u sustavu igre. Čini se da je raspad započeo kad je iz igre izvučen Teklić.
Među 2.000 posjetitelja bila su mnoga značajna imena: Svetina, Srebrić, Vitez, Šimić, Merkaš, Bišćan, Tomić...
Dražen Vitez, predsjednik Varaždina, rekao je sljedeće: "Rudeš je bio bolji. Dva boda prednosti nisu nam nikakva garancija. Do kraja prvenstva moramo odigrati odgovorno i ozbiljno i u sve četiri utakmice pobijediti. S trenerom Kovačevićem na čelu", zaključio je predsjednik upravo u trenutku kad smo bili spremni upitati, je li trener Kovačević garancija ispunjenja vašega cilja, plasmana u Prvu HNL.
Zorislav Srebrić, legenda hrvatskog nogometa, ovako je govorio: "Pohvala publici za dolazak i korektno navijanje. Vrlo dobra igra, no mislim da je trebalo biti više trke i manje pogreška kod golova. Prvenstvo je zanimljivo kao i u Prvoj HNL. Veseli dosta mladih  i dvojica sportskih direktora, nekad istaknutih igrača: Marić i Šafarić."