SportNews.hr

prava sportska priča

Nisu se ni smirili odjeci o suđenju Cestarića na Kantridi, a delegiranje službenih osoba za 28.kolo 2.HNL i 31. kolo 3.HNL Središte nastavlja raspravu. Cestarić je nagrađen s dvije, a Bertoša kažnjen s dvije utakmice!

Ako pratite hrvatski nogomet onda ste prisiljeni ako želite biti korektani vrlo često reagirati na suce, njihove odluke, sudačku organizaciju, povjerenike i disciplinske suce, kontrolore suđenja i ine koji su odgovorni za regularnost utakmica, događanja za vrijeme njih i ponašanje svih sudionika. Da nismo nazočili utakmici na Kantridi reakcije na suđenja Cestarića na utakmici Opatije i Sesveta pripisali bi povećanom naboju i emocijama, ali nakon što smo danas pogledali i  Video izvješće HNTV-a uvjerili smo se da je Cestarić grubo pogriješio i tako oštetio Opatiju. U oba slučaja prekršaji za žute kartone koje je dodijelio Bertoši kapetanu crno-bijelih upitni su. Prekršaj koji je prethodio suđenju kaznenog udarca nije postojao. Bertoša je tako nakon nešto više od pola sata igre završio u svlačionici, a disciplinski sudac mu je odredio kaznu od dvije utakmice hlađenja, dok je Cestarić prošao "lišo", dapače nagrađen je, 13.05. u petak na Oboju sudit će utakmicu između Maksimira i Karlovca 31. kola 3.HNL Središte, a u ponedjeljak dijelit će pravdu u Osijeku na utakmici 28. kola 2.HNL Osijek II - Kustošija.

Posebno su na ovakav razvoj događaja ljuti u Opatiji i pitaju se ne smetaju li nekome jer su drugačiji, što se posebno odnosi da se seniorska momčad ne financira niti jednom kunom iz proračuna lokalne zajednice i poručuju da će do kraja prvenstva odigrati tako kao da se bore za finale Lige prvaka. Ne kriju čuđenje i zbog toga što je utakmici na Kantridi nazočio Josip Brezni u društvu bivšeg suca Darka Cvitkovića, pitaju se ako ovakvo suđenje prolazi u njihovoj nazočnosti što se tek događa kada utakmica nije pod takvom pozornošću.