SportNews.hr

prava sportska priča

Sesvete se oprostilo pobjedom od 2. lige nad Jarunom hit momčadi prvenstva, a Vujanić se od sesvetske publike oprostio golčinom iz mrtvog kuta

SESVETE - JARUN 3:2 (1:1)

ZAGREB - Stadion SV. Josip Radnik Sesvete. Gledatelja: 200. Glavni sudac: Dadić (Zagreb). Pomoćni suci: Vuković (Zagreb) i Maloča (Zagreb). Četvrti sudac: Slišković (Zagreb). Delegat: Drača (Zagreb). Kontrolor suđenja: Ljubičić (Osijek).

STRIJELCI: 1:0 - Karoglan (13), 1:1 - Brkić (31 11m), 1:2 - Blaževski (38). 2:2 - Zdunić (66), 3:2 - Vujanić (80)

SESVETE: Picak, Puček, (od 81 Benko), Gulam, Opačić, Karoglan, Zdunić (od 89 Šurmin), Fintić (od 67 Šuart), Stojanović (od 46 Barišić), Brigić, Marjanović (od 46 Vujanić), Oreč.

Trener: Rajko Vidović

JARUN: Spudić, Blaževski, Dajčer 8od 46 Karamatić), Kelava (od 86 Oluremi), Bamba, Milinović, Međimorec (od 65 Županić), Marušić (od 65 Milašinović), Brkić (od 65 Marinaj), Adžić, Dobrić.

Trener: Jerko Leko

Sesvete sa sastavom u kojem su nedostajala osmorica kojima se uprava zahvalila nakon što je porazom u Rudešu potvrđeno ispadanje iz 2.HNL se oprostilo pobjedom. Rajko Vidović je smiksao zanimljivu momčad koja je odigrala dopadljivo predvođena, Karoglanom, Fintićem i Vujanićem. Karoglan je načeo mrežu Spudića, a Vujanić je rijetko viđenim golom donio pobjedu i postigao oproštajni gol Sesveta od lige i njegov od sesvetske publike koja je ovoga bivšeg igrača Partizana zavoljela. Lazo Vujanić postao je miljenik publike u protekle tri godine u dresu Sesveta, posebno su poštovali i hvale njegov pristup i doprinos u svakoj utakmici. Kvaliteta koju ovaj dvadesetdvogodišnjak posjeduje iznad je ranga 3. lige koju će sljedeće godine Sesvete igrati, a kako doznajemo meta je mnogih naših, a ima ponuda i van HR granica, Slovenci su oko bacili na talentiranog veznjaka.
- Žao mi je kluba, nismo trebali ispasti iz lige. Najveća odgovornost je na nama igračima, mi smo igrali, nismo bili dobri. Zavolio sam ovaj klub i Sesvete, stekao dosta prijatelja. Ponuda ima, ali o njima nisam želio razmišljati dok se prvenstvo ne završi, sada kad je gotovo odvagnut ću i nadam se da će mi se posrećiti da odem u sredinu kao što su Sesvete, rekao nam je Lazo Vujanić nakon utakmice.

Jerko Leko se odlučio dati priliku onima s manjom minutažom u dosadašnjim utakmicama. Obistinila se najava Darka Janječića Žice prilikom plasmana u 2.HNL kada je rekao: " Mi ćemo biti hit momčad prvenstva" bio je u pravu Jarun na 4. mjestu kao novajlija u ligi zaslužuje epitet "Hit momčadi".