SportNews.hr

prava sportska priča

Filip Dujmović potpisao za Rijeku. Nakon uspješne sezone Jaruna u 2.HNL njegovi igrači tražena su roba. Trener Leko ostaje i sljedeću sezonu. Darko Janječić: Nećemo kočiti nikoga u razvoju!

Foto: FB NK RijekaFoto: FB NK Rijeka

Jarun je u nastupnoj sezoni 2. HNL polučio izvrstan rezultat. Trener Jerko Leko doveo je momčad na četvrto mjesto, a posebna njegova zasluga je što je nekoliko igrača došlo pod lupu skauta. Filip Dujmović koji je odigrao izvanredno jesenski dio prvenstva, a na početku proljetnog zadesila ga je obiteljska tragedija, preminuo mu je otac danas je postao član prvoligaša s Kvarnera. Dujmić je nova akvizicija NK Rijeke na što su posebno ponosni u Jarunu. Mladi Gabrijel Groznica posuđen od Lokomotive priključuje se prvoj momčadi Lokosa na pripremama seniora. Kada momčad odigra dobro onda i igarči pojedinačno profitiraju, tako neke prvoligaške momčadi pored domaćih i one iz susjedstva iskazuju interes za Arijana Ačkara i Raula Florucza. Hoće li se momčad osuti, a trener Jerko ispočetka stvarati momčad što nije lak posao sada je teško procijeniti, ali stav uprave da igračima ne stoji na putu u razvoju karijere dvosjekli je mač. Nerijetko se događalo da nakon dobrih rezultata i odlaska igrača klub u narednoj sezoni doživi rezultatsko potonuće iz kojeg se rijetki izvuku. Poučak Sesveta je svjež primjer. Priupitali smo Darka Janječića Žicu koji je uz predsjednika Jolića, sportskog direktora Ačkara i trenera Leku najzaslužniji što je Jarun sezonu završio u mirnoći i bez stresa na izvrsnom 4. mjestu.

- Nećemo se dovesti u lošu poziciju odlaskom nekolicine igrača koji imaju ponude većih i jačih klubova od Jaruna. Ne bi bilo korektno s naše strane da kočimo bilo čiji napredak, nama je svaki iskorak više naših igrača priznanje da smo dobro radili i omogućili im napredak. Nastavljamo uspješnu suradnju s Lokomotivom, a što je najbitnije Jerko Leko sa svojim stožerom nastavlja s nama i iduću sezonu.