SportNews.hr

prava sportska priča

Mladost je po paklenoj vrućini, teško i neuvjerljivo prošla preko Grobničana. Žabec izvrstan u prvom dijelu. Ako i napravi čudo za "ligu 12" treba temeljitu obnovu. Čini se kako ona u srijedu ne može zaustaviti Zagorčev trojac: Smrekar, Pelko, Hoić

MLADOST  ŽDRALOVI - GROBNIČAN  2:1 (2:0)
 
BJELOVAR - Gradski stadion. Gledatelja: 1.000. Glavni sudac: Čulina (Zagreb) 7.
 
STRIJELCI: 1:0 - Baraban (17), 2:0 - Žabec (42), 2:1 - Pilčić (63).
 
MLADOST ŽDRALOVI: Srbljanović 7, Abramović 6 (od 76. Vrbanić -), Ivetić 6,5, Čovo 6 (od 56. Hudaćek 6), Brezina 6,5, Jakšić 6,5, Herceg 6,5, Behram 7, Baraban 7 (od 56. Mlinarić 6), Guja 6 (od 89. Kunštek -), Žabec 7. Trener Lovrić 7.
 
GROBNIČAN: Curać 6, Jukić - (od 17. Tešić 6), Brdar 6, Kurilić 6,5, Burul 6 (od 46. Gundić 6), Golić 6, Matković 6, Rupčić 6 (od 25. Tešić 6), Bosančić 6 8od 86. Bogdanović -), Prtenjača 7, Pilčić 6,5. Trener Gruevski 6.
 
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Žabec (Mladost Ždralovi).
U 77. minuti isključen Kurilić (Grobničan) zbog drugog žutog kartona.
 
Vrućina je bila toliko velika da su igrači jedva završili utakmicu, tako da dojmovi o susretu možda i nisu sasvim vjerodostojni. Po kvaliteti to nije bilo za sedmicu, ali su volja i napor sudionika bili i za više od toga. Mladost je izborila veliku, tešku i do kraja neizvjesnu pobjedu. Grobničan je pao, no to, kako je pritisnuo domaće na početku drugog poluvremena, pa i do isključenja Kurilića u 77. minuti, on nije bio podređen da bi se reklo: srušen je bez ispaljenog metka. Željeli smo poslije osam godina vidjeti  Dražena Pilčića (32) koji je 2015. igrao u tadašnjem zagrebačkom drugoligašu NK Bistri. Da, on je zabio jedini gol za Grobničan, ali nije bio na onoj negdašnjoj razini. Bolji od njega bio je Domagoj Prtenjača (30), premda je i on bio premalo. Iako je pobijedio Orijent  u finalu županijskog kupa, Grobničan nema igračke snage s kojom bi zaigrao predstojeću "ligu 12". Zapadna skupina treće lige čini se slabijom od ostalih. Nema "prvoligašku" snagu ni Mladost Ždralovi. Ako bi ona, makar i kao domaćin, prošla preko Zagorca i Hrvaca ili Vukovar 1991, bilo bi to ne samo golemo iznenađenja nego i prava senzacija. Morala bi se jako pojačati da bi bila konkurentna u Prvoj HNL. Marko Guja neće igrati, zbog kartona, u srijedu protiv Zagorca. David Žabec (25) je najbolji igrač, iza njega je Dinamova škola i sedam klubova od kojih Dugo Selo i Novigrad u dva navrata. On je prvo poluvrijeme odigrao odlično, a drugo nikako i to je jedan od razloga tolikog pada Mladosti.
Teško je predvidjeti što će biti u srijedu. Hoće li padati kiša ili biti ovako iznimno toplo? Na prvi pogled ne izgleda vjerojatno da bi ova obrana Mladosti, makar i s Đijanom, mogla zadržati trojku: Pelko, Hoić i Smrekar. Ali je i pitanje mogu li Strabić ili Radoš zaustaviti Žabeca iz prvog poluvremena današnje utakmice.