SportNews.hr

prava sportska priča

Pero Karatović nakon 18. godina predao predsjedničku funkciju Kristijanu Antunoviću. Tomislav Svetina: Zdravko Mamić je trebao Karatoviću dati funkciju u Dinamu

Sesvete su održale redovnu izbornu Skupštinu na kojoj se Pero Karatović nakon 18 godina predsjednikovanja oprostio od predsjedničke funkcije. U podužem govoru prožetim emocijama Karatović je govorio o NK Sesvetama suradnicima koji su ga pratili sve ove godine. Rekao je da na današnji dan klub nema nikakvih dugovanja prema nikome, da Nk Sesvete nemaju prema nikome financijskih obaveza koje bi mogle doći na naplatu nakon 14. lipnja 2022.

Ostavljamo klub s urednim poslovanjem i na to sam posebno ponosan rekao je Karatović i na kraju se zahvalio svima i predložio Kristijana Antunovića za svog nasljednika.

 

Skupštinari su jednoglasno prihvatili njegov prijedlog. Kristijan Antunović se obratio Skupštini kojoj je zahvalio na izboru, zahvalio se Karatoviću na dosadašnjem radu i predložio da ga se proglasi doživotnim počasnim predsjednikom.

Skupštini se obratio i Tomislav Svetina predsjednik ZNS-a i Izvršni direktor HNS-a. Svetina je u svom govoru posebno naglasio doprinos Pere Karatovića u razvoju nogometa i NK Sesveta i dodao da je Zdravko Mamić trebao Karatoviću dati funkciju u NK Dinamu jer da je to Karatović po svemu zavrijedio.

Na kraju se skupštinarima obratio i Zorislav Srebrić, koji je pričao o značaju nogometa u našem društvu i njegovom doprinosu promociji Hrvatske na međunarodnoj sceni, svega toga ne bi bilo da nije nogometnih djelatnika poput Karatovića.

Na kraju je predsjednik Kristijan Antunović za SportNews rekao da će funkciju sportskog direktora obnašati Luka Karatović, da će momčad bazirati na vlastitom kadru omladinske škole, za dva do tri dana će izaći s imenom trenera kojem će dati povjerenje.