SportNews.hr

prava sportska priča

Izvanrednu atmosferu kvalifikacijeske utakmice u Slavonskom Brodu pokvario loš sudac Terzić, umjesto da pokaže na bijelu točku Cahaniju je pokazao drugi žuti i put u svlačionicu u 33. minuti

MARSONIA - TRNJE  3:0 (1:0)

SLAVONSKI BROD - ŠRC Stanko Vlainić-Dida. Gledatelja: 2500. Glavni sudac: Ante Terzić (Split) Pomoćni suci: Matej Pavić (Split) i Kristijan Kuduz (Vrlika). 4. sudac: Mateo Erceg (Pristeg). Delegat: Darko Kolesarić. Kontrolor suđenja Draženko Kovačić ( Križevci)

STRIJELCI: 1:0 - Žuljević (8), 2:0 - Žuljević (68), 3:0 - Mahmutović (79), 

MARSONIJA: Iličević, Balentović, Rošić, Žuljević, Mahmutović (od 90 Bošnjaković), Marić (od 71 Bosanac), Mirković (od 81 Zečević), Sivrić, Tolić, Didović, Ivanagić (od 46 Mihić)

Trener: Robert Špehar

TRNJE: Savatović, Brkić (od 73 Marić), Lebar, Ceraj, Šalić (od 73 Beloša Fijan), Lipovac (od 59 Bibić), Šare, Vidović (od 85 Čolić), Cahani, Alghoul (od 85 Klišanin), Fernandes.

Trener: Danijel Pranjić

Pratili smo kvalifikacije za popunu 1.NL u Bjelovaru, pisali o pozitivnom pomaku jer se nisu povlačili repovi zbog kvalitetnog suđenja, vjerovali smo da će isto tako biti i danas u Slavonskom Brodu jer nas je dočekala sudačka četvorka koja je odradila utakmicu Mladost Ždralovi i Zagorec, promjena je bila jedino što su Erceg i Terzić se zamijenili, Terzić je danas bio glavni, a Erceg četvrti sudac i baš ta promjena je rezultirala našim razočaranjem, Terzić je bio toliko loš da je u sjenu bacio fantastičnu atmosferu s dekorom preko dvije tisuće gledatelja. Terzićeva odluka iz 33. minute utakmice kada je u kaznenom prostoru srušen Cahani i umjesto da pokaže na bijelu točku, Cahaniju je dodijelio žuti karton koji je ujedno bio njegov drugi zbog čega je Trnje ostalo s igračem manje što će dugo izazivati polemike, ali i utakmicu je usmjerilo kojim je završila, a nas ostavila u uvjerenju da nikada baš nikada ne treba suce hvaliti jer njihov je posao biti pravedan i pošteno odrađen posao je zbog čega su plaćeni, pa posebno isticati da nisu eto ostavili repove kao nekakvo postignuće je besmisleno. Terzić je teško pogriješio potvrdilo nam je nekoliko kompetentnih nogometnih stručnjaka koji su pogledali snimku, među njima i onih najvećeg sudačkog ranga. Bruno Marić je na potezu, trudio se da kvalifikacije budu bez mrlje Terzić ga je iznevjerio.

Kao što smo već spomenuli na stadionu Željezničara na kojem se utakmica igrala dočekala nas je izvanredna atmosfera, s dobrom organizacijom i ljubaznim domaćinima, sve je išlo u prilog da ćemo današnje predvečerje provesti u užitku gledanja nogometa. Domaćini su krenuli euforično i stihijski prema Savatovićevom golu, a gosti su smirenijom igrom parirali. Već u osmoj minuti uz pomoć neodlučnosti mladoga Savatovića Žuljević dovodi Marsoniju u vodstvo, teško je opisati oduševljenost i sreću domaćina. Trnje nastavlja mirno, kontrolira sredinu, možda malo oprezno gradi napad, ali pomalo lovi konce igre. U svakom dolasku do šesnaesterca gostiju dečki u crnim dresovima pomalo panično reagiraju, ali s uspjehom odbijaju ugrozu svojih vrata. I u toj fazi dogodio se već opisani Terzićev potez, potez utakmice. Trnje ostaje s desetoricom u polju i pored toga ima posjed, a domaćinima kao da ponestaje zraka. Na odmor se odlazi s rezultatom koje domaći navijači slave na improviziranim šankovima, pivo se toči raspoloženje je izvanredno, dok nekoliko gostujućih navijača ohrabreni završnicom u nastavku očekuju preokret.

U drugom dijelu dešava se upravo ono što su gosti priželjkivali, preuzimaju posjed, imaju inicijativu, ali napad je jalov. Terzić je iz nekoga razloga dosta odsutan, odluke donosi sa zakašnjenjem što pomalo već počinje iritirati, ne znamo jeli i Željka Mihalja člana natjecateljske komisije i Antu Vučemilovića Šimunovića dopredsjednika HNS-a na tribinama, ali nas jest. Uključujemo se direktnim prijenosom na našu FB stranicu da to podijelimo s našim čitateljima i u tom trenutku sijevnula je kontra i Žuljević najbolji igrač utakmice postiže svoj drugi gol.

Trnje iako ima minus 2 gola i jednog igrača ne sustaje pokušava, njegovi već umorni igrači žele nemoguće. Terzić je podijelio pet žutih kartona borbenim domaćinima, ali drugi žuti nije kada je dosta grubo fauliran brzonogi Fernandez i učvrstio uvjerenje gostiju da je na strani domaćina.

Marsonijini momci ginu na terenu, grčevi ih sve češće love, a gosti još pojačavaju pritisak po onoj "svejedno s koliko ćeš izgubiti vrijedi probati dostići suparnikovu prednost" i opet kontra Žuljević izbacuje Mahmutovića koji poentira za nedostižnih i konačnih 3:0.

Marsonia je iskoristila svoju šansu i nakon što je Vukovar kao pobjednik kvalifikacija otišao put 1.NL kao četvrta iz 3.NL Istok uspjela pobjedom pred vjernom publikom izboriti 2.NL. Ako Marsonia misli igrati zapaženu ulogu u novom rangu onda je pred njom po našem sudu ozbiljna rekonstrukcija momčadi, ova neće biti konkurentna.

Trnje nije uspjelo, morat će živjeti s pitanjem što bi bilo da je Terzić pokazao na bijelu točku ili ako već nije da je uzeo u obzir da Cahani nije simulirao što potvrđuje i snimak. Ovako ostaje u društvu ostalih zagrebačkih klubova i okolice zajedno s Karlovcem, a sudbina Segeste najstarijeg hrvatskog kluba sada je na sudbonosnoj prekretnici.