SportNews.hr

prava sportska priča

Kustošiju su napustili najbolji, ali je dolazak Žabeca iz Mladosti Ždralovi, dosad najveće iznenađenje prijelaznog roka

Novi (stari) trener Kustošije Dinko Jeličić vježba dečke na glavnom terenu NK Španskog, što je velika usluga bivšeg trećeligaša. Kustošiju su napustili najbolji, ako ode i Jan Jurčec onda će to biti slabljenje u pravom smislu. Otišli su stoper i kapetan momčadi Petar Šimunić u Austriju i drugi član stoperskog para Filip Šušković Jakopac. Otišao je desni bek Ivan Lagundžić u Olimpiju, otišao je i stoper Luka Smoljo, te vratar Toni Šušković. 
No, trener Jeličić ipak nije u "bedu".
"Došao nam je David Žabec, najbolji igrač Mladosti Ždralova i moj igrač dok sam trenirao Novigrad. Došao je i Ante Oreč, desni bek iz Sesveta".
To što je Žabec napustio Ždralove svakako je najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela (polu)amaterskog prijelaznog roka. Jer Mladost može sve! Kako je Žabec odigrao prvo poluvrijeme kvalifikacija za Mladost protiv Grobničana, doista je za pamćenje.
Trener Jeličić se nada da će, unatoč odlascima, sastaviti dobru momčad. Smatra da će Mario Babić (29) koji je dobro igrao i u proljeće, biti središnji igrač. Babić je vezni, u svojoj karijeri igrao je i za Dinamo, doduše prije desetak godina, a potom u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Francuskoj i Italiji. Prvu pokusnu utakmicu Kustošija igra 13. srpnja u Novom Mestu.
Alpas