SportNews.hr

prava sportska priča

Lovro Banovec: Nitko se ne javlja, kada će pripreme ne znam, imam ugovor još tri godine, o prelasku u klubove koji mi se nude ne mogu zbog toga razgovarati

Inter Zaprešić nekadašnji "Div iz predgrađa" nalazi se u terminalnoj fazi karcinoma uzrokovanog dugovima. Problemi za žute iz Zaprešića počeli su s Lockdownom koji nam je donijela pandemija. Velibor Kvrgić sada je jasno bio je tajanstveni ulagač preko pola milijuna eura, a dovođenjem trenera Petrovića očekivala se renesansa kluba, pandemija se ispriječila i sve je pošlo po zlu. Ivković je klub odveo u drugu ligu, a na putu je bio pasti i niže. Stari iskusni trenerski lisac Ilija Lončarević spasio je klub od propasti, a ove sezone Borimir Perković je uglazbio mladu momčad koja je slovila za hit lige i na kraju s trećim mjestom premašili su sva očekivanja.

Među boljim u Perkovićevoj momčadi bio je i dvadesetogodišnji Lovro Banovac desno krilni napadač, može igrati i na lijevoj strani i kao centralni napadač prispio iz Ponikvi, čija je vrijednost na kraju sezone po Transfer Marktu narasla na 350.000 eura.

Nekolicina novih prvoligaša raspitivala se i kod nas za ovoga mladića jer naš urednik je u par navrata pisao o njegovom velikom potencijalu, tako smo saznali da se razvoju njegove karijere ispriječio ugovor koji ima s klubom još sljedeće tri godine. Kako je sudbina kluba u potpunoj neizvjesnosti, momčad je raspuštena, treneru Perkoviću je otkazano jer se računalo na suradnju s Dinamom koji je na kraju od nje odustao, Banović sjedi doma i čeka da ovaj "gordijski čvor" raspetlja direktor Branko Laljak, a čini se da ni lokalna politika mu ne pomaže ili više nema volje, a ne spominje se ni Mario Henjak, predsjednik Uprave Gorenjske banke iz Kranja u Sloveniji koji je kao član četveročlane uprave obavljao i dužnost savjetnika predsjednika kluba Pavetića.

- Zovu me iz nekoliko klubova, željeli bi razgovarati o uvjetima pod kojim bi im pristupio, a ja to ne mogu jer imam ugovor koji me za Inter veže još tri godine. Iz medija mi je poznato da klub ima probleme, ali nitko me nije kontaktirao iz kluba, ne znam kada i hoće li pripreme krenuti i stvarno vam ne mogu ništa pobliže reći. Ja pored nogometa studiram i slobodno vrijeme posvećujem tome pa baš nemam previše vremena baviti se nastalom situacijom, objašnjava svoju poziciju u Interu Banovec.

Razumijemo da direktor Laljak i suradnici mu imaju preko glave posla kako bi razriješili nastalu situaciju, ali trebali bi pronaći i nekoliko minuta za popričati s Banovcem, ako ne zbog budućnosti kluba onda iz poštovanja prema njegovom doprinosu u posljednjem prvenstvu. Igrači su najmanji krivci nastalih problema.

Pokušali smo i mi posljednja tri tjedna kontaktirati s klubom, molili su nas za strpljenje i malo mira "pa ćemo onda o svemu razgovarati", ali posljednja dva dana nitko se ne javlja na naše pozive.