SportNews.hr

prava sportska priča

Leki na prozivci u Jarunu nazočila 43 igrača. Na posudbi iz Dinama Matej Mamić, Hajduka Franjo Lazar i Lokomotive: Ubani, Matasović i Čondrić. Jarun sljedeću sezonu neće igrati na Kustošiji potvrdio nam je Babić.

Četrdesettrojica igrača stalo je pred Jerka Leku trenera i njegov stožer, predsjednika Jolića i članove uprave na stadionu u Jarunu na prozivci i početku priprema. Grgo Jolić predsjednik Jaruna kao i uvijek bio je kratak i jasan: Onima od prošle sezone čestitam na četvrtom mjestu, a svima vama želim da u ovoj narednoj nadmašimo bar za jedno više.

Nakon kratke pozdravne riječi Leko je odradio trening, podijelivši igrače u dvije skupine. Od prošlogodišnjeg rostera otišlo je 14 igrača, Dujmović u Rijeku, Raul Florucz I Groznica vratili su se u Lokomotivu i priključili se prvoj momčadi na pripremama. Zanimljivo da su iz tri kluba Hrvatske prve lige pojavili se igrači na posudbi u Jarunu. Iz Lokomotive to su Ubani, Čondrić i vratar Matasović, Jurica Vranješ je doveo iz Hajduka Franju Lazara, a iz Dinama Matej Mamić izvrsni bočni igrač Dinama II. Tijekom treninga zapeo nam je za oko Šveđanin Kocidag, a iz Podgorice napadač Budućnosti Crnogorac Đukanović. Izvrsni Abramović nekadašnji junior Trnja, iza kojeg su nastupi u Mladosti Petrinja i Jadrana iz Poreča, Bilobrk iz Opatije, Halid Alghoul, Brkić i Savatović iz Trnja.

Leko će postupno smanjivati broj igrača na treningu dok ne izabere onaj s kojim će krenuti u prvenstvo. Konkurencija za svako mjesto je izuzetna i igrači će morati uložiti maksimalan napor kao bi izborili mjesto.

Pored komentiranja i procjene pojedinih igrača tijekom trajanja treninga najviše se razgovaralo gdje će Jarun igrati, jer kako nam je potvrdio i predsjednik Kustošije Vlado Babić to neće moći na Kustošiji jer će tamo igrati Dubrava TK koja je u prošloj sezoni igrala u Sigetu na stadionu Hrvatskog dragovoljca, a zbog nekih nesuglasica s predsjednikom Perićem suradnja prekinuta. Jarunu su nudi zamjena, ali koliko smo mogli načuti to uprava ne prihvaća, zadovoljilo bi ih igranje u Kranjčevićevoj što nije po volji Lokomotivi. Pretpostavljamo da će Jarun i Lokomotiva pronaći zajednički jezik jer suradnja ova dva kluba je na visokoj i korektnoj razini što je pokazalo prošlo prvenstvo. Najlogičnije bi bilo da Jarun igra na stadionu u Rudešu jer mu je najbliži.

Grgo Jolić predsjednik Jaruna ima rješenje za sljedeću sezonu, idejno rješenje za izgradnju tribine već ima, a ako bi grad ili HNS bio voljan sufinancirati polovicu on bi drugu i Grad Zagreb bi dobio još jedan lijepi stadion.