SportNews.hr

prava sportska priča

I dalje apsurd: Dubrava ima 100 tisuća stanovnika, a klub će igrati u Kustošiji! Topčić dopredsjednik: EU bi izgradila tribinu, Grad šuti! Topčić misli da odlasci neće nauditi, velika nada u trenera Milinovića i Afrikance. Jesu li Žabec i Hoić dovoljni?

 

Ivan Topčić dopredsjednik je NK Dubrave, suvlasnik obiteljske, vrlo uspješne, tvrtke Tim Kabel i glavni sponzor nogometnog kluba. Topčić je sedamdesetih godina bio istaknuti nogometaš Dubrave i to pojačava njegovu sponu s klubom. Topčić je odgovorio na nekoliko pitanja SportNewsa.
NK Dubrava ulazi u četvrtu nogometnu godinu (od 2019.), drugoga stupnja natjecanja, sada pod imenom Prva HNL. To će opet biti izvan dviju gradskih četvrti Gornje i Donje Dubrave koje zajedno broje 100 tisuća stanovnika. Nogometni klub u svakom smislu njima pripada, ali će svoje utakmice i dalje igrati izvan, sada ponovno na drugom kraju grada u Kustošiji. Zar sve to zbog jedne tribine na Klaki koja nikako da se izgradi? Kakvi su izgledi da se to u bliskoj budućnosti dogodi?
-Grad Zagreb koji je vlasnik stadiona ŠRC Grana-Klaka nam je izgradnju tribine obećao, sredstva odobrio i izdvojio. Tribina je trebala biti napravljena još prije dvije godine. Projekti stoje u Gradu pred izdavanjem lokacijske dozvole. Ne znamo što se događa. Upravo pokušavamo stupiti u kontakt s gradonačelnikom Tomaševićem, poslali smo mu dopis, ali odgovora nema (dopis je u posjedu SportNewsa o.a.). Naime, obavijestili smo ih da će krajem kolovoza izaći natječaj Europske unije namijenjen jedinicama lokalne samouprave što Grad Zagreb jest. Europska unija odobrava kompletan trošak izgradnje, dakle 100% sredstava. Klub je Gradu poslao prošli tjedan dopis o tome da nas pozove na sastanak kako bi ta bespovratna sredstva realizirali. Odgovora nema. Jako smo razočarani i zbunjeni. Zar grad Zagreba zaista nije zainteresiran da povuče bespovratnih 30 milijuna kuna?
Kakve su šanse da vi postanete vlasnik kluba i razmišljate li uopće o tome?
-Mislim da to nije izgledno.
U prethodnom prvenstvu Dubrava je odigrala sjajnu jesen i vrlo slabo proljeće. U ove pripreme ušli ste s novim trenerom Damirom Milinovićem, ali i bez nekoliko značajnih igrača poput Ibishija i Korce. Trebaju li navijači zbog toga strahovati? Koje su objektivne ambicije kluba?
-Ne trebaju navijači strahovati, upravo suprotno. Jedva čekamo početak prvenstva u kojem su nam ambicije vrlo visoke. S tribinom bi sigurno već ove sezone pucali na rang više, no, znajući što je trener Milinović učinio sa Zagorcem prošle sezone, ne bi se čudio da ove nogometne godine to ponovi s Dubravom TK. Korcu i Ibishija smo nadomjestili odličnim alternativama, ali ne samo to. Puno očekujemo od našeg povratnika često ozlijeđenog Martona, nakon dužeg vremena oporavio se desni bočni Cerovec. Velika su nam pojačanja mladi i potentni Hoić iz Zagorca, zatim snažni i odlični Žabec iz Mladosti Ždralova koji je nosio Mladost u prošlom prvenstvu. Od njih dvojice očekujemo da će eksplodirati pod palicom trenera Milinovića. Vajdovčić će se valjda probuditi i u suradnji sa Žabecom, Hoićem i ostalima trebali bi žariti i paliti u novoj "ligi 12". Vrlo vrijedna pojačanja su i mladi igrači iz Nigerije: Agba dobar vezni igrač, zatim Ikermma, te stoperi Ferdinand i Jame, pa mladi Korejanac Jongyonon. Ne treba zaboraviti da se u zadnja četiri kola prošlog prvenstva gotovo ustalio u momčadi naš junior Barišić. No, najveće pojačanje u ovom prvenstvu bit će trener Milinović.
Imate veliko povjerenje u Milinovića. On je bio odličan igrač, iskusan je trener, ali na kraju nije uspio Zagorec uvesti u "ligu 12"?
- Žarili su i palili čitavo prvenstvo, bili prvi sa 10 bodova prednosti, ali nisu uspjeli ući rang više. Neka trener Milinović tako napravi ovo prvenstvo i sa Dubravom TK. Bit ćemo zadovoljni.
Zasad ste doveli Žabeca i Hoića, ali čini se da je to nije dovoljno. Oni će s zajedno s Vajdovčićem dodavati, tko će zabijati? Istini za volju mogu to sva trojica, ali možda bi ipak trebao i jedan specijalist?
-Do početka prvenstva je još dug put, slažemo kockice, može se tu pojaviti još dobrih rješenja. No, i ovako smo jako zadovoljni, zaključo je Topčić.