SportNews.hr

prava sportska priča

Danijel Pranjić oprostit će se od igračke karijere u Orahovici 24.06.2023. na igralištu Papuka gdje je počeo igrati nogomet.

Danijel Pranjić u 41. godini odigrat će oproštajnu utakmicu 24. lipnja 2023. u subotu na stadionu Papuka u Orahovici, susrest će se dvadesetak igrača koji su kroz bogatu Pranjićevu karijeru igrali s njim s jedne strane i Nk Papuk Osječko 1664 u kojem je Pranjić započeo nogometnu karijeru.

Pranjić je oblačio i dresove Belišća i Grafičara, a prvu utakmicu za prvu momčad Osijeka odigrao je 2001. godine, sve ostalo je već sada povijest. Nakon Osijeka odlazi u zagrebački Dinamo, a potom ga put vodi u Heerenveen, veliki Bayern, Sporting iz Lisabona, Celtu Vigo, Panathinaikos, Koper, Anorthosis Famagusta, Ayia Napa i na koncu Omoniu Psevda (Cipar). Najbitnija je stvar ipak da je „sveti“ dres oblačio čak 58 puta.

- Najdraži trenuci karijere su ipak 58 puta slušanje Lijepe naše, to se ne može opisati. Nogomet mi je dao sve u životu, vrijeme je da mu nešto svojim znanjem i iskustvom vratim. Nogomet je moj život i ostajem u njemu kao trener sa svojim timom kojeg polako stvaram. Ne želim brzati s odlukama, ponuda uvijek ima, no u Trnju mi je lijepo, gradim priču koju želim završiti do kraja, a onda ćemo vidjeti. Ideja o oproštajnoj utakmici u Orahovici postoji 15-tak godina i eto došlo je vrijeme da se ona realizira, da zauvijek igračke kopačke, objesim o klin, rekao je Pranjić o utakmici koju s nestrpljenjem očekuje.